"Carta a Eva", dissabte 28 de juny al vespre a TV3

"Carta a Eva", produïda per Televisió de Catalunya, Copia Cero Producciones i Televisió Espanyola, es va emetre a TV3 a les 21.55 (episodis 1 i 2).

Aquesta producció està dirigida per Agustí Villaronga ('Pa negre') i protagonitzada per Nora Navas, Julieta Cardinali, Ana Torrent, Jesús Castejón i Carmen Maura. La producció gira entorn de tres dones: Juana Doña (una militant comunista), Carmen Polo (la dona de Franco) i Eva Perón (la inconfusible Evita), que encreuen les seves vides durant la visita oficial d'Eva a una Espanya famèlica i aïllada del món, al juny del 1947.

La minisèrie va aconseguir la Nimfa d'Or a la millor minisèrie en la 53 edició dels Festival de Televisió de Montecarlo. També va guanyar la medalla d'or al Festival Internacional de Televisió i Cine de Nova York, i la medalla de plata a la millor minisèrie al World Media Festival d'Hamburg. Va ser distingida amb els premis a la millor interpretació femenina (Julieta Cardinali) i al millor guió (Agustí Villaronga, Alfred Pérez i  Roger Danès) al Festival Internacional de Programes Audiovisuals (FIPA) de Biarritz.

Sinopsi:
Desembre del 1946. Espanya viu aïllada del món. A Nova York, una votació dels països membres les Nacions Unides decideix per aclaparadora majoria la retirada de tots els seus ambaixadors. Espanya és sospitosa de ser profeixista i culpable d'haver simpatitzat amb l'Alemanya nazi i la Itàlia de Mussolini.

En aquest context històric, tres dones defineixen l'època. La primera és Eva, exactriu i actual dona del president argentí, Perón. Carmen Polo és la segona dona d'aquesta història. Dona de Franco, és anomenada "la dictadora del dictador". I l'última en discòrdia és Juana Doña, condemnada a mort per haver col·locat una bomba a l'ambaixada argentina. Les històries d'aquestes tres dones s'aniran encreuant durant la preparació de la visita oficial. Després d'aquesta visita, cap d'elles no tornarà a ser la mateixa.


Fitxa artística i tècnica:

Direcció: Agustí Villaronga
Guió: Agustí Villaronga, Alfred Pérez i  Roger Danès
Producció executiva: Teresa Enrich i Adolfo Blanco
Producció executiva TVC: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Julieta Cardinali (Eva Perón), Ana Torrent (Carmen Polo), Nora Navas (Juana Doña), Carmen Maura (Paca), Jesús Castejón (Franco), Malena Alterio (Lilián), Héctor Colomé (Juan Perón), Marina Gatell (Valia), Julián Soler (Alexis), Rubén Ochandiano (Manolo) Carlos Fuentes (cap de policia), Andrés Herrera (sacerdot presó), Mingo Ràfols (Nunci), María Isasi (funcionària presó), Fermí Reixach (Pacón), Iván Morales (policia de paisà), Marcel Borràs (Genaro), Bruno Bergonzini (Ramón), Pepa Charro (marquesa de Huétor), Mario O. Pasero (Pedro Radío) i Lidia Zimmermann (Ana de Pombo).
Direcció de fotografia: Josep Maria Civit
Música: Joan Valent
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut