Carrizosa: "No tots els que voten partits independentistes ho són"

Ciutadans critica que Sánchez es plantegi fer una proposta política per a Catalunya

RedaccióActualitzat

Carlos Carrizosa, portaveu parlamentari de Ciutadans, veu una Catalunya amb fractura social per culpa de l'independentisme. En una entrevista a "El Suplement", de Catalunya Ràdio, el polític de Cs insisteix en el seu partit que hi ha famílies dividides per la política:

"Com no hi ha d'haver fractura social si hi ha més de la meitat dels catalans que estan en contra del que fa aquest govern."

Carrizosa argumenta que més de la meitat de la població està en contra de la majoria independentista al Parlament perquè els votants de Junt per Catalunya, Esquerra i la CUP no són tots independentistes:

"No és veritat que siguin independentistes tots els que voten partits independentistes."

El portaveu de Ciutadans argumenta, a més, que l'independentisme està "perdent pràcticament totes les batalles al Parlament".

Tot i això, Ciutadans no vol aprofitar aquesta situació per plantejar una moció de censura al president Quim Torra que no prosperaria per aritmètica parlamentària. Carrizosa critica que el PP ho proposi si sap que no pot tirar endavant:

"Si no pot ser numèricament, es tracta d'estratègia política, per dir-ho així. I si és estratègia política, que ens deixin fer-la a nosaltres, que ens va bastant millor que el Partit Popular."

En contra d'una oferta de Sánchez

La veu de Ciutadans al Parlament valora de forma negativa qualsevol proposta de millora de l'autogovern per a Catalunya que faci el president espanyol, Pedro Sánchez. Diu que qualsevol oferta és interessada perquè necessita els vots dels partits independentistes al Congrés:

"Em sembla una pena que el senyor Sánchez faci aquestes propostes ara perquè depèn dels vots del senyor Torra i del senyor Rufián."

Pel que fa a una possible nova aplicació de l'article 155 a Catalunya, Carrizosa s'ha mostrat partidari de preguntar al president de la Generalitat, Quim Torra, si acatarà la Constitució.

 

 

Demana explicacions pel tracte als presos

Carrizosa també ha explicat que demanaran explicacions al Parlament a la consellera de Justícia, Ester Capella, d'un suposat tracte de favor als líders polítics presos:

"No hi ha d'haver presos de primera o de segona. Hi ha presos que tenen desenes de visites cada setmana. Hem demanat explicacions a la consellera de Justícia."

ARXIVAT A:
Procés catalàCsPedro Sánchez
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut