Carrie Fisher, la princesa Leia de "La guerra de les galàxies"
Los Angeles

Carrie Fisher va morir per una apnea del son i pels efectes del consum de drogues

La filla de l'actriu vol que la seva mort serveixi per lluitar contra els estigmes dels malalts mentals i dels addictes a les drogues

RedaccióActualitzat

L'actriu nord-americana Carrie Fisher va morir el 27 de desembre als 60 anys. Dies abans havia tingut un infart durant un vol de Londres a Los Angeles.

Ara s'han fet públics els detalls de les causes de la mort de l'actriu, que va donar vida a la princesa Leia de "La guerra de les galàxies". Carrie Fisher va morir per una combinació de problemes cardíacs i pels efectes que una llarga addicció a les drogues van provocar al seu cos. De fet, l'actriu tenia restes de cocoïna i heroïna al cos quan va morir. Però els resultats de l'autòpsia no conclouen que aquestes drogues fossin determinant en la seva mort.

L'autòpsia recull una apnea del son com la causa directa de la mort, segons l'oficina forense del comtat de Los Angeles. A l'informe, els metges apunten com el consum de drogues i a una afecció cardíaca com a possibles causes addicionals de la mort de l'actriu.

Coincidint amb aquestes revelacions, la filla de Carrie Fisher, Billie Lourd, ha enviat un emotiu comunicat a la revista "People" on explica les circumstàncies que van envoltar la mort de la seva mare:

"La meva mare va lluitar contra l'addicció a les drogues i la malaltia mental durant tota la vida. Però finalment va morir d'això. Va centrar els seus esforços a lluitar contra els estigmes socials que envolten aquestes malalties."

Billie Lourd diu que la seva mare voldria que la seva mort servís per visualitzar les persones amb malalties mentals i els addictes a les drogues i evitar que la vergonya els faci viure estigmatitzats:

 

"Ella va parlar de la vergonya que turmenta les persones que s'enfronten a aquestes malalties i també a les seves famílies. Sé que la meva mare voldria que la seva mort servís per acabar amb aquests estigmes. Que animi aquests malalts a buscar ajuda, a lluitar per aconseguir del govern finançament per a programes de salut mental. La vergonya i els estigmes socials són els enemics que impedeixen trobar solucions i una cura per a aquests problemes. T'estimo, Momby."

 

L'endemà de la mort de Carrie Fisher va morir la seva mare, la també coneguda actriu Debbie Reynolds. Mare i filla havien estat sempre molt unides.

Pocs dies després de les dues morts, la filla de Carrie, Billie Lourd, les recordava a Instagram:

 

Anar al contingut