Barcelona

Carretero diu que no deixarà Reagrupament i que "sempre" ha comptat amb Laporta

L'expresident de Reagrupament, Joan Carretero, ha assegurat que no deixarà la formació malgrat haver dimitit de les seves funcions a la direcció i ha reiterat que avui es reunirà amb el president del Barça, Joan Laporta, amb qui espera sumar sinergies. Carretero ha explicat que seria patètic promoure un altre partit, després que dissabte va dimitir com a president de Reagrupament juntament amb 12 membres de la direcció per "discrepàncies irreversibles" amb els altres quatre dirigents sobre l'elaboració de la llista a les eleccions del 2010.

Actualitzat
L'exconseller de la Generalitat i fundador de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, ha afirmat, en declaracions a Rac1, que no pensa iniciar "cap tipus de moviment tàctic" per recuperar la direcció de l'agrupació independentista, en referència a la crisi oberta aquest cap de setmana a la formació, encara que ha matisat que no es planteja deixar la militància de Reagrupament.

L'exlíder de Reagrupament també ha recalcat que defensarà tots els "moviments potents que lluitin per la independència" de Catalunya i que no vol "enganyar ningú ni portar al Parlament un moviment que els ciutadans pensin que és el mateix del que hi ha".

"Hi havia actituds que ens portaven a ser un partit clàssic", ha dit, i ha afegit que "feia falta una bifurcació" i, per tant, va plantejar a la direcció de l'agrupació que "si els discrepants, que eren quatre, volien quedar-se", ell deixaria el càrrec. Aquest mateix dilluns, els quatre membres que s'han mantingut a la junta de Reagrupament han confirmat la seva intenció de dimitir dissabte que ve per permetre el pas a una nova direcció.

"Crear sinergies" amb Laporta


A la mateixa emissora, Carretero també ha assegurat que avui mateix té previst parlar amb el president del FC Barcelona, Joan Laporta, per buscar la manera d'"anar junts" a les eleccions i "crear sinergies". "Sempre he comptat amb el senyor Laporta i em tindrà al seu costat per aconseguir objectius", ha afirmat.

Carretero considera que Laporta, que aquest cap de setmana ha assegurat que està capacitat per governar Catalunya, "ha demostrat que és capaç de liderar projectes importants, aguantar la pressió i il·lusionar. "Ell té la voluntat de liderar. Jo no", ha sentenciat.

Laporta sobre Carretero: "És una persona molt valuosa"


D'altra banda, el president del Barça, Joan Laporta, ha afirmat que li encantaria tenir l'exconseller Joan Carretero si finalment decideix fer el salt a la política amb un "projecte radicalment nou". "És una persona molt valuosa", ha dit sobre Carretero, en una entrevista a "La Vanguardia".

Laporta ha dit que si entra en política ho farà des del seu propi partit. "Defensaré el que cons idero que és millor per a Catalunya, i el millor per al país és tenir capacitat de decisió sobre els seus propis assumptes, és a dir, tenir un estat propi", ha afirmat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut