Barcelona

Carretero deixa la direcció de Reagrupament en ple procés d'elaboració de les llistes electorals

Tres mesos després del congrés de constitució de Reagrupament, el líder de la formació, Joan Carretero, n'ha abandonat la direcció amb dotze persones més de la seva confiança. La crisi ha esclatat per l'elaboració de les llistes electorals. Carretero és partidari que l'elecció dels membres es faci pel conjunt dels associats en una única votació. En canvi, l'altra part es decanta perquè els membres de les llistes siguin designats en eleccions primàries dels militants en cada circumscripció electoral. Aquest sector acusa Carretero de trencar l'esperit de la ponència política, aprovada el mes d'octubre.

Actualitzat
Joan Carretero i dotze persones més han decidit abandonar la junta directiva de Reagrupament. Entre els que marxen també hi ha la vicepresidenta de la formació, Rut Carandell.

El motiu de discrepància va ser la configuració de les llistes electorals de la tardor. Carretero volia una circumscripció única, mentre que els altres defensen que sigui cada territori qui triï la seva llista, com va aprovar la plataforma independentista en assemblea.

El cop de porta s'atribueix a les divergències de Carretero amb quatre membres de la direcció. Segons ha explicat un d'ells, Francesc Abad, a Catalunya Informació, se'ls va emplaçar a plegar en una junta directiva a Vic. Davant la resposta negativa, va ser Carretero i el seu grup els que van decidir abandonar.

Ara, els sis dirigents que encara queden en els seus càrrecs després de la retirada del grup de Carretero hauran de convocar una assemblea extraordinària per tancar aquesta crisi interna. L'actual junta continua defensant presentar-se a les eleccions, però ho deixarà en mans dels associats en aquesta assemblea.

La trajectòria de Carretero

Joan Carretero ha passat en quatre anys de conseller del govern tripartit i membre d'Esquerra a trencar el carnet, fundar el moviment Reagrupament.cat i deixar la direcció. Ho pots veure en aquest interactiu:

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut