Alguns carrers de Gràcia apareixen sense nom per sensibilitzar sobre l'Alzheimer
Alguns carrers de Gràcia apareixen sense nom per sensibilitzar sobre l'Alzheimer
Barcelona

Carrers sense nom al barri de Gràcia per conscienciar sobre l'Alzheimer

La desorientació és un dels primers símptomes de la malaltia que es vol simular en la campanya "Carrers en blanc"

RedaccióActualitzat

Fins dijous que ve, a alguns carrers del barri de Gràcia els han esborrat els noms de les plaques. Aquesta acció té l'objectiu de sensibilitzar sobre la malaltia de l'Alzheimer. Dijous se celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer per la lluita contra aquesta malaltia i la Fundació Pasqual Maragall vol posar l'accent en la importància de la prevenció.

Són els carrers Francisco Giner, Gran de Gràcia, Goya, Mozart i la Travessera de Gràcia, que apareixen amb les plaques tapades per simular la desorientació, un dels primers símptomes que pateixen les persones afectades per l'Alzheimer.

Deu voluntaris de la Fundació Pasqual Maragall explicaran als vianants alguns dels símptomes d'aquest malaltia degenerativa i quines són les alarmes de la seva aparició. Aquests voluntaris també els parlaran de la necessitat de tenir cura "tant dels que tenen la malaltia com dels que els cuiden, per evitar-los patologies derivades de la situació emocional que pateixen".

La campanya porta el lema "Carrers en blanc" i la Fundació vol normalitzar la visió que es té d'aquesta malaltia.

La campanya també es fa ressò a les xarxes socials amb un vídeo #carrersenblanc que anima a col·laborar per continuar treballant en la investigació.

Prevenció

La campanya també vol servir per conscienciar la ciutadania que fer una vida saludable pot prevenir l'aparició de l'Alzheimer. De fet, investigacions recents apunten que es pot evitar que dues de cada tres persones predisposades a la malaltia no la desenvolupin, mantenint hàbits de vida saludables.


Les dades indiquen que cada 4 segons es diagnostica un nou cas d'Alzheimer al món, una xifra que a Espanya es tradueix en 800.000 persones afectades, de les quals 120.000 viuen a Catalunya. L'augment de l'esperança de vida també pot multiplicar per tres els malalts d'Alzheimer el 2050, si no es troba algun tractament efectiu.

 

 

ARXIVAT A:
Alzheimer
Anar al contingut