Almenys 19 ferits i dos detinguts en les càrregues contra antifeixistes a Terrassa

La CUP denuncia que la diputada Maria Sirvent ha rebut un impacte de bala de foam

Actualitzat

Tensió a Terrassa aquest dijous, coincidint amb el Dia de la Constitució. Almenys 19 persones han resultat ferides en les càrregues contra col·lectius antifeixistes que es manifestaven contra un acte convocat per Vox a la plaça Primer de Maig per celebrar els 40 anys de la Constitució Espanyola. Hi ha dos detinguts, acusats d'atemptat a l'autoritat.

Com ha passat al matí a Girona, s'ha convocat una manifestació antifeixista de protesta contra l'acte, que havia de comptar amb la presència del secretari general de Vox, Javier Ortega Smith. A la ciutat vallesana, la convocatòria antifeixista ha comptat amb una assistència d'entre 500 i 700 persones.

 

 

Els manifestants han cremat alguns retrats del rei, banderes espanyoles i alguns exemplars de la Constitució, i han cridat consignes com "Fora feixistes dels nostres barris" o "Ni un pas enrere contra el feixisme".

Segons fonts policials, els manifestants haurien llançat llaunes, pedres i altres objectes contra la línia policial, a més de cremar alguns contenidors. Una seixantena d'agents de la BRIMO dels Mossos d'Esquadra han carregat contra alguns manifestants:

 

 

 

L'operatiu policial ha acabat al voltant de les vuit del vespre.

 

 

Ferida la diputada Maria Sirvent

Entre els ferits hi ha la diputada de la CUP Maria Sirvent que, segons fonts de la formació anticapitalista, ha rebut l'impacte d'una bala de foam mentre ajudava una menor que era a terra.

Al matí, a Girona, els incidents han acabat amb 18 ferits entre policies i manifestants

ARXIVAT A:
VoxConstitució espanyolaAntifeixisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut