Barcelona

Carod-Rovira: "Puigcercós tindrà calma al partit i jo no tindré problemes al govern"

Carod-Rovira ha desvelat avui en una entrevista a "Els matins" que la decisió de renunciar a ser el candidat d'ERC a les properes eleccions a la Generalitat la va prendre després de l'estiu i que la va madurar de forma personal. El vicepresident del govern català ha assegurat que amb aquesta decisió se sent satisfet amb ell mateix. Carod ha dit que no té sentit voler ser candidat quan no és el president del partit i ha afegit que amb aquesta decisió, Puigcercós "sap que tindrà calma al partit" i que ell mateix tindrà la certesa que no tindrà "problemes dins el govern".

Actualitzat
El vicepresident del govern català ha assegurat en una entrevista "Els matins" de TV3 que amb la seva renúncia a ser el candidat d'ERC als propers comicis a la Generalitat, "Puigcercós sap que tindrà calma al partit" i que al mateix temps, ell mateix tindrà la seguretat que "no tindrà problemes al govern". El republicà feia referència així a les disputes internes dins d'ERC i a la possibilitat d'una desestabilització del govern català.

Carod-Rovira ha insistit en la idea de tàndem amb Puigcercós, malgrat les diferències en alguns aspectes, i ha afegit que tots dos són "imprescindibles" i que, amb la seva renúncia a ser el candidat d'ERC als propers comicis, ni s'ha desencoratjat ni "ha mort políticament".

Una decisió madurada

El republicà ha explicat que va prendre la decisió poc després de l'estiu i ha afegit ara, al contrari del que havia mantingut en els darrers mesos, que no té sentit ser candidat si no és el president del partit, un partit al qual segons Carod li cal "ordre, disciplina i una bona dosi de maduresa".

El vicepresident del govern català ha situat les diferències amb Puigcercós com una "batalla" però ha assegurat que amb la seva decisió s'acaben les lluites internes que van marcar el 25è congrés del partit, dividit entre el sector de Puigcercós, el de Carod i els crítics de Carretero i de Uriel Bertran.

Zapatero juga a "tot o res"

Preguntat per si sempre militarà a ERC, Carod s'ha mostrat ambigu i ha dit que la seva fidelitat "és envers el país" i que el seu partit és ERC. El republicà ha matisat, però, que no estarà en un espai que no sigui nacional i d'esquerres.

Durant l'entrevista a "Els matins", Carod ha tingut paraules d'elogi per al president Montilla de qui ha dit que el veu "aguantant el tipus per un bon finançament". A més, el vicepresident del govern català també ha volgut valorar els nous ministres de l'executiu espanyol. Ha dit que Zapatero ha posat "tot el pes polític que té" i ha augurat que "si amb això no hi ha solucions, és que no hi ha solucions".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut