Barcelona

Carod-Rovira fa autocrítica del segon tripartit i carrega contra la direcció d'ERC

El vicepresident del govern en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha fet autocrítica a l'"Àgora", de TV3, on ha reconegut els problemes del govern català, ha carregat contra l'actual direcció d'ERC i ha donat pistes sobre el projecte polític que intenta preparar de cara a les eleccions generals del 2012. Carod, que no ha volgut desvelar el seu futur més immediat, sí que ha dit que l'esperen projectes en el món universitari o cultural.

Actualitzat
El vicepresident del govern en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha fet autocrítica a l'"Àgora": "El govern ha tingut problemes greus per imposar-se als partits que li donen suport." A més, Carod ha lamentat també problemes de comunicació per no haver sabut explicar, diu, tot el que ha fet el govern català.

La situació d'ERC, amb una direcció que es resisteix a plegar, també ha estat comentada per Carod-Rovira, que ha carregat contra Joan Puigcercós. El vicepresident en funcions ha dit que la gent no vol aventures en temps de crisi. "Els dies gloriosos tens gent pertot arreu, però quan passen les hores adverses estàs sol", ha assegurat Carod-Rovira. També ha afegit: "Entenc com es deu trobar Joan Puigcercós i m'agradaria que el partit fos capaç d'entendre que necessàriament cal entrar en una etapa nova."

Sobre la independència, ha explicat que no s'aconsegueix sumant Arenys, Osona i l'Empordà, i que s'ha de treballar perquè també hi estiguin a favor Barcelona, l'àrea metropolitana i el Baix Llobregat.

Sobre el projecte polític en què està treballant de cara a les eleccions generals del 2012, Carod-Rovira ha dit que no anirà de candidat a Madrid, però reivindica que Catalunya ha de tenir "dues veus fortes a Madrid", la del catalanisme de centredreta i també d'esquerres.

Carod no ha revelat quin serà el seu futur immediat, però ha donat pistes: estarà vinculat amb el món universitari o cultural.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut