Barcelona

Carod-Rovira assegura que ningú qüestiona el seu lideratge a ERC

El president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat que cap membre del seu partit qüestiona el seu lideratge i que "si algú te res a dir ja ho dirà". Carod-Rovira ha fet aquestes declaracions en referència al sopar celebrat ahir a la nit pel secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, i un nombrós grup de dirigents territorials i càrrecs institucionals, per tractar de la situació i del lideratge del partit després del "no" al referèndum de l'Estatut i de l'expulsió del govern. Joan Puigcercós també ha assegurat que ningú qüestiona el lideratge de Carod i que tot són especulacions.

Actualitzat

Josep-Lluís Carod-Rovira creu que ningú qüestiona el seu lideratge a ERC perquè no hi ha ningú que hagi demanat que s'avanci el congrés, i ha assegurat que Esquerra "està unida". En una conferència de premsa  celebrada al Museu d'Història de Catalunya, Carod ha dit que a la reunió que van mantenir ahir a la nit uns 40 dirigents territorials d'ERC amb el secretari general, Joan Puigcercós, es va posar de manifest que no hi ha cap voluntat de "qüestionar" l'actual direcció del partit.

Aquesta reunió, que va tenir lloc a la seu d'ERC a Sant Joan Despí, al Baix Llobregat, va ser convocada per diversos dirigents territorials per expressar el malestar existent entre amplis sectors de la militància d'Esquerra pel paper que va assumir inicialment la direcció, tant en la presa de postura davant el referèndum com en la sortida del govern català.

Segons van explicar a l'agència EFE diversos dirigents que van assistir a la reunió, les posicions crítiques cap a la direcció, i de forma especial cap a Carod-Rovira, van abundar en la reunió, però Puigcercós va deixar clar que no està d'acord que es plantegi la possibilitat d'avançar el congrés, i encara menys davant la imminència de dues campanyes, la del referèndum i la de les eleccions catalanes. Puigcercós, a més, va expressar la seva voluntat de donar suport a Carod-Rovira com a candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat i va subratllar la necessitat que el partit estigui molt unit en un moment crucial per al futur de Catalunya.

Des de diverses agrupacions territorials, no obstant això, es retreu als actuals dirigents que ERC tardés tant a pronunciar-se a favor del "no" a l'Estatut, quan els militants ja es van identificar amb claredat a favor d'aquesta opció en les primeres assemblees que van tenir lloc per decidir el vot contrari al text al Congrés. Segons ha precisat un dels dirigents territorials, la majoria de militants tampoc no han vist amb grat la manera com s'ha produït l'expulsió d'ERC del govern, però les opinions sobre aquesta qüestió són diverses, i van des dels que desitjaven una sortida voluntària de l'executiu després que PSC i ICV "votessin en contra de l'Estatut del 30 de setembre", fins als que no volen ni sentir a parlar d'una possible reedició del tripartit.

Carod-Rovira ha tret importància al sopar de Puigcercós amb dirigents del partit i ha afirmat que precisament va servir per aclarir que ningú no proposa un canvi de direcció. "És normal -ha dit- que en un partit democràtic els dirigents es reuneixin i diguin el que pensen, i entenc que aquesta funció de contacte entre dirigents territorials del partit correspon més al secretari general que a mi."

Segons Carod-Rovira "va ser una reunió de treball en la qual ningú va qüestionar l'actual direcció, ni a mi com a president ni Puigcercós com a secretari general, però si hi ha militants que pensen que cal canviar els dirigents, doncs que ho diguin i ho plantegin democràticament". "A Esquerra -ha afegit- ningú no està obligat a pensar igual, malament aniríem si funcionéssim així, que és com alguns volen que vagi el país el 18 de juny empassant-se un Estatut que no respon a les necessitats actuals i futures de Catalunya".

Carod també s'ha referit a la decisió de la Junta Electoral que obliga el govern a modificar la campanya del referèndum dient que era incompatible amb la neutralitat que se suposa que ha de tenir un govern.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut