Barcelona

Carod-Rovira assegura que Mas va descobrir el catalanisme com a funcionari de la Generalitat i el PSC ha pres una opció estatalista

El president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha criticat el líder de CiU Artur Mas, perquè critica la manca de catalanisme de José Montilla, perquè "no és seriós que reclami a un candidat un catalanisme que ell mateix tampoc no té". Carod ha insistit, en relació a Mas, que "ningú argumenti motius d'edat" per justificar la seva falta d'implicació. Com a exemple de compromís ha posat el president del Parlament, el republicà Ernest Benach, i ha afirmat que el president de CiU va descobrir el catalanisme "quan va entrar a treballar a la Generalitat". El dirigent d'Esquerra també ha assegurat que el PSC ha perdut "la seva tradició d'esquerres antifranquista" per substituïr-la per un altre "socialista-estatalista".

Actualitzat

La conclusió per Carod-Rovira és que l'única formació catalanista d'esquerres és ERC. Segons el dirigent republicà, "només cal llegir el diari per veure que alguna cosa passa" al PSC. El fet que els socialistes catalans s'estiguin decantant cap a una posició "d'esquerra estatalista" posa dificultats, pel líder republicà, a "la cohesió de Catalunya com a comunitat nacional i com a país".

D'altra banda, Carod-Rovira ha avançat que ERC comprarà la nova seu central al carrer Calàbria de Barcelona i que ha arribat als 10.000 militants distribuïts en 400 seccions locals.

Anar al contingut