Barcelona

Carod qualifica de broma de mal gust que Maragall digui que el tripartit encara pot tenir un futur esplèndid

El president d'Esquerra Republicana, Josep-Lluís Carod-Rovira, considera una broma de mal gust que, just després d'expulsar ERC del govern, el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, assegurés que el tripartit té encara molt futur per endavant. En aquest sentit, el líder republicà s'ha mostrat decebut amb Maragall, ja que ERC esperava un gest després d'haver-se abstingut en la votació del text de l'Estatut que es va fer en el Senat, però no que els fessin fora del govern, com finalment ha passat. En qualsevol cas, ha celebrat que en les properes eleccions ERC hi anirà "amb les mans lliures" i sense anar lligats a cap pacte establert.

Actualitzat

Josep-Lluís Carod-Rovira s'ha mostrat molt crític amb les declaracions fetes per Pasqual Maragall en què assegurava que el tripartit catalanista d'esquerres té futur. "És difícil explicar que algú que ens fa fora d'un govern, en el mateix moment que ho fa amb els sis exconsellers de cos present allà mateix, faci un discurs parlant del gran i esplèndid futur que espera al govern tripartit", ha criticat el líder republicà. Per Carod, les declaracions de Maragall "no arriben ni a una broma de mal gust".

Carod ha continuat amb les crítiques i ha dit que ERC esperava un gest que, precisament, no fos fer-los fora del govern després d'haver-se abstingut en la votació del text que es va fer en el Senat. Per això, s'ha mostrat especialment dolgut amb Maragall.

"ERC està fora del govern, ara Catalunya té un govern socialista", ha dit el líder republicà, que considera que l'executiu català és monocolor i "això no és el que va votar la societat catalana". Carod ha afirmat que en les pròximes eleccions "l'important no és amb qui governes, sinó què fas quan governes" i creu possibles pactes amb PSC i CiU indistintament depenent dels resultats i del programa que s'apliqui. En qualsevol cas, ha celebrat que en les properes eleccions ERC hi anirà "amb les mans lliures" i sense anar lligats a cap pacte establert.

Així doncs, per Carod, és indiferent qui serà el proper candidat del PSC però sí que ha volgut afirmar que Catalunya arribarà més lluny amb persones al capdavant de la Generalitat que no tinguin el mateix perfil social que els que hi ha hagut en l'últim quart de segle.

Sigui com sigui, ERC estarà preparada per a una possible negociació després de les eleccions, ha afirmat Carod, qui també ha alertat que ERC no s'hi presentarà pensant tant en la doctrina i el govern i treballarà més per aconseguir el poder. En aquest sentit, ha assegurat que els socialistes van negociar el Pacte del Tinell pensant en el poder, en l'exercici del control, en una execució nominal i en l'organització del govern i de l'entorn del poder. Segons Carod, la ingenuïtat d'ERC davant d'aquesta estratègia ha estat un dels errors dels republicans com també el convenciment que després del pacte entre José Luis Rodríguez Zapatero i Artur Mas podrien modificar l'Estatut.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut