Barcelona

Carod es veu "capacitat" per aspirar a la presidència de la Generalitat i assegura tenir molta més il·lusió que Mas o Montilla

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'ha postulat com a president de la Generalitat. En unes declaracions a Catalunya Ràdio, Josep-Lluís Carod-Rovira ha dit que la seva trajectòria personal l'avala per ser president de la Generalitat, i ha subratllat que s'hi sent capacitat i que té "més il·lusió que qualsevol altre candidat".

Actualitzat
Carod-Rovira ha assegurat que "no és el mateix qui descobreix el país quan entra com a funcionari", en al·lusió al líder de CiU, Artur Mas, o qui "es troba amb la possibilitat" de ser president, en referència al candidat del PSC, José Montilla. "Hi ha una història personal que m'avala", ha explicat Carod, que ha opinat que ell té "molta més il·lusió" que Mas o Montilla per convertir-se en el pròxim president català.

Carod ha recordat que, si no hi ha una coalició entre CiU i PSC, "ERC tornarà a ser decisiva", i ha apuntat que "les enquestes sempre donen" al seu partit menys diputats que els que finalment obté. "Jo vull ser president", ha insistit Carod, que ha afegit que "una trajectòria d'un president no s'improvisa", fent referència a la seva militància antifranquista i catalanista.

Carod ha posat com a requisits per pactar un programa de govern "que no es parin les polítiques de progrés social", així com el "suport a l'empresa petita i mitjana", la creació de l'oficina antifrau i "avançar en el finançament".

El candidat d'ERC ha assegurat que "hi ha d'haver un partit" en el govern català "que vigili perquè Madrid no ens prengui el pèl", i ha assegurat que "cap força ha presentat una proposta tan atractiva a les empreses com ERC".
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut