Barcelona

Carod diu que si ERC sortís del govern per segona vegada perdria tota la credibilitat per tornar-hi en el futur

Josep-Lluís Carod-Rovira ha obert el congrés d'Esquerra amb el seu últim discurs com a president. El que ha estat líder del partit durant els últims quatre anys ha tancat la seva etapa defensant la gestió que ha fet i, especialment, l'aposta pel govern tripartit. De fet, Carod aposta per mantenir la presència d'ERC al govern, fins i tot si el Tribunal Constitucional tomba l'Estatut. Sobre la situació de renovació que viu el partit, el ja expresident ha reivindicat totes les sigles de la formació i ha fet una crida a la unitat i a sumar diferències en la nova etapa. Finalment, ha acabat amb un objectiu ambiciós: aconseguir 30 escons en les pròximes eleccions catalanes.

Actualitzat
Carod ha tancat la seva etapa al capdavant del partit amb un discurs de vint minuts vehement i ple de referents a la seva gestió. El ja expresident ha defensat una de les decisions més importants d'Esquerra els últims anys: la formació del tripartit. Aquest punt genera discrepància amb alguns corrents crítics del partit, però Carod continua creient fermament que la presència d'ERC al govern ha estat positiva i aposta per mantenir-la fins i tot encara que el Tribunal Constitucional accepti el recurs contra l'Estatut. El dirigent republicà creu que si el partit sortís de l'executiu tardaria molts anys a tornar a estar en un altre perquè "ningú confiaria en nosaltres".

Pel que fa a la situació que encara el partit amb el 25è Congrés i la nova direcció, Carod ha demanat la unitat de tots per construir l'Esquerra del futur. També ha parlat de sumar diferències, en referència a les discrepàncies sobre qui i com ha de formar part de la cúpula de la formació. Carod fins i tot s'ha dirigit directament als tàndems que encapçalen els diversos sectors del partit i els ha assegurat que "el partit és de tots i us necessita a tots". El dirigent republicà també ha demanat que el partit es mantingui fidel a totes les seves sigles i que continuï sent "d'esquerres, republicà i catalanista".

De cara al futur, aposta per mantenir "la moderació en les formes i la radicalitat en els continguts". També ha lamentat que l'objectiu sobiranista per a l'any 2014 que ell va proposar pugui ser sotmès a "ridiculització" tant des de dins com des de fora del partit.

El polític republicà també ha admès errors, com els mals resultats en les últimes eleccions al Congrés dels Diputats. Tot i així, recorda que sota la seva direcció el partit ha obtingut els millors resultats des que es va restablir la Generalitat i que ha crescut en tots els sentits en els últims anys. De fet, assegura que la formació ha guanyat la "batalla ideològica" perquè ha aconseguit forçar els altres partits a parlar de temes estratègics per a Esquerra, inclòs el nou Estatut.

Josep-Lluís Carod-Rovira creu que deixa ERC en una situació immillorable i planteja un repte de futur: obtenir 30 diputats en les eleccions al Parlament de Catalunya. Tot i que es tracta del seu últim informe de gestió com a president del partit, Carod-Rovira ha proclamat la seva intenció de seguir "a primera fila" i ha ratificat la seva intenció de ser candidat a la Generalitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut