Barcelona

Carod demana temps abans de prendre una decisió sobre el Quart Cinturó, l'endemà de la manifestació a Sabadell

L'endemà de la manifestació a Sabadell contra la construcció del Quart Cinturó, el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha demanat temps per recollir les opinions del territori afectat abans de prendre cap decisió. El Quart Cinturó divideix els socis del govern tripartit. Mentre que els socialistes són partidaris de tirar-lo endavant, Esquerra Republicana i, sobretot, Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa hi estan en contra. En qualsevol cas, Carod ha recordat que només fa una setmana que el nou govern s'ha estrenat.

Actualitzat

Carod ha demanat temps després d'un cap de setmana en què els sectors ambientalistes i la majoria dels veïns de la zona han demanat la retirada del projecte, i el món empresarial n'ha reclamat la construcció urgent. De fet, les dues parts han ratificat postures conegudes des de fa anys. Els ambientalistes no volen "cap autovia que travessi les planes del Vallès i el Penedès" i defensen un "replantejament" de la planificació viària, ja que consideren que les autovies només provoquen més saturació de trànsit. Els empresaris, per la seva part, troben "prioritària i urgent" la construcció de la via i reclamen al govern català que agiliti el projecte en benefici del teixit industrial de la comarca i l'economia catalana.

Sigui com sigui, i després de recordar que només fa una setmana que el nou govern s'ha estrenat, Carod-Rovira ha assegurat que la decisió final serà consensuada entre el territori i entre els tres socis de govern, que de moment estan dividits. Mentre que el PSC està a favor de tirar-la endavant, ERC i, especialment, ICV-EUiA hi estan en contra.

La manifestació va recórrer el centre de Sabadell aquest diumenge encapçalada per una vintena de tractors, la majoria del sindicat Unió de Pagesos. La integraven representants de més de 270 entitats que donen suport a la campanya contrària a la construcció de la infraestructura.

Anar al contingut