Estatut

Carod considera un greu error la decisió del president i avança que tots els alts càrrecs del partit sortiran del govern

Després que el president de la Generalitat hagi anunciat al líder d'ERC que cessarà els consellers d'Esquerra Republicana de manera immediata, Josep-Lluís Carod-Rovira ha titllat la decisió d'"error polític gravíssim", i ha augurat que serà pitjor el remei que la malaltia. Sigui com sigui, ha anunciat que a més dels sis consellers republicans també abandonaran el govern els secretaris i els directors generals ja que, segons ha dit, "no té sentit que continuïn a l'executiu català". Pel que fa a la convocatòria d'eleccions anticipades abans d'acabar l'any, Carod hi ha donat el vistiplau perquè creu que ha de ser una nova majoria la que gestioni la nova situació política que viurà el país.

Actualitzat

Després d'entrevistar-se amb Pasqual Maragall, el president d'ERC ha qualificat l'expulsió dels consellers republicans del govern de "gravíssim error polític, per al present i per al futur" de Catalunya. Carod-Rovira ha acusat Maragall de posar fi a la primera experiència d'un govern catalanista i d'esquerres des de l'any 1939. Amb tot, ha deixat la porta oberta a reeditar el tripartit, tot i que no amb les condicions actuals, sinó "d'una altra manera", ha assegurat.

En qualsevol cas, Carod ha transmès al president de Catalunya l'"oposició" del seu partit a marxar forçosament de l'executiu i ha augurat que serà pitjor el remei que la malaltia. Tot i que no comparteixen la decisió de Maragall, que és a qui pertoca prendre la decisió, ERC, la respecta.

El president d'Esquerra Republicana també ha anunciat que no continuaran cap dels alts càrrecs del partit. Així doncs, a banda dels sis consellers republicans també abandonaran el govern tots els secretaris i els directors generals del partit. I és que, segons ha dit el mateix Carod, "no té sentit que continuïn a l'executiu català".

Pel que fa a la convocatòria d'eleccions anticipades abans d'acabar l'any, Carod ha celebrat la decisió, ja que considera que ha de ser una nova majoria la que gestioni la nova situació política que viurà el país.

Finalment, Carod ha anunciat la convocatòria per aquesta tarda d'una reunió urgent de la direcció d'ERC per reforçar la posició del partit.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut