Sant Joan Despí

Carod assegura que ERC ha adquirit cultura de govern i diu que pactarà amb qui accepti les seves condicions

"La gent ja sap que Esquerra té la clau". Ho ha dit el candidat d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, que, conscient d'això, ha evitat de nou aclarir amb qui pactarà. Diu que ho pot fer tant Mas com amb Montilla si accepten les condicions dels republicans. Carod ha admès que durant el tripartit hi ha hagut soroll però que en les àrees comandades per Esquerra s'han fet bones polítiques. Amb això ha volgut significar que el seu partit ha adquirit cultura de govern.

Actualitzat
La tercera entrevista que aquesta setmana condueix el cap d'Informatius de TV3, Jaume Masdeu, als candidats a la presidència de la Generalitat ha estat amb el número 1 d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira. El seu partit ja va tenir la paella pel màneg l'any 2003 per decidir el color del nou govern de la Generalitat i es va decantar pels socialistes de Pasqual Maragall. Carod assegura que van ser els socialistes els que van acceptar les seves condicions per governar i que, l'endemà de l'1-N tornarà a fer el mateix.

Amb aquest argument, i perquè encara s'han de fer les eleccions, Carod-Rovira ha evitat avançar per què serviran els seus vots, però ha fet un avís per a navegants. Diu que no serà en cap govern que es decideixi a Madrid, i que per ser a l'executiu s'haurà d'acceptar el compromís d'aconseguir que Catalunya recapti els impostos, que tingui capacitat per convocar referèndums i que continuï amb les polítiques impulsades els últims anys des de les conselleries que ha comandat ERC.

En aquest punt, ha volgut destacar que els consellers republicans han fet bones polítiques a Benestar i Família, per augmentar les pensions de viudetat; a Comerç, per fer costat al petit i mitjà comerç; o a Educació, des d'on s'ha impulsat el Pacte Nacional de l'Eduació. Justament el "pacte nacional" és una de les marques de la casa que s'ha volgut atribuir Carod per significar que un govern amb els republicans superarà la dicotomia entre dretes i esquerres en temes d'estat. Adverteix que la seva formació posarà la marca d'esquerres i catalanista en qualsevol govern.

L'experiència de govern en la legislatura que conclou és un actiu que el líder dels republicans també ha volgut posar en relleu. Ha admès que hi ha hagut errors, encara que els sorolls "exagerats" en temes com el Carmel, la Renfe o l'aeroport no competien "les nostres conselleries". Amb tot, ha assegurat que de cara a la propera legislatura treballaran perquè infraestructures com el Quart Cinturó o la interconnexió amb França es plantegin des dels seus postulats: fer un Quart Cinturó diferenciat de les necessitats de mobilitat interna del Vallès Oriental i Occidental; i si s'ha de fer, connectar-se elèctricament amb França per sota terra.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut