Barcelona

Carod aposta per un govern sense colors

Tranquil·la, serena, rigorosa i austera. Amb aquest adjectius ha definit Josep-Lluís Carod-Rovira el que ha de ser la nova legislatura del tripartit. Lluny de les eufòries de la primera edició, el nou vicepresident de la Generalitat ha volgut destacar la seva voluntat perquè la unitat governamental estigui per sobre de "colors" i ideologies dels diferents partits que formen l'entesa. Carod-Rovira ha fet aquestes declaracions després de l'acte formal de presa de possessió dels nous consellers.

Actualitzat
El nou vicepresident del govern de la Generalitat i líder d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha expressat la seva satisfacció per la presa de possessió del nou executiu i s'ha mostrat partidari que el govern català comenci el seu mandat situant-se "per sobre dels colors dels partits".

Segons ha indicat, tot el procés de formació del govern "ha estat fet amb un estil rigorós, i és aquest estil el que volem que sigui característic d'aquest executiu al llarg dels pròxims quatre anys". "Això -ha precisat- no vol dir que no tinguem satisfacció i alegria pel començament d'una nova etapa, però aquests sentiments s'han d'administrar amb serenitat i tranquil·litat".

"Tal com ha dit el president, ara comença l'hora de la veritat -ha recalcat Carod-Rovira-, i en les pròximes reunions de govern es faran els primers nomenaments dels càrrecs indispensables perquè la maquinària del nou executiu es posi en marxa abans de les festes nadalenques".

Segons el nou vicepresident del govern de la Generalitat, l'executiu "ha d'estar per sobre del perfil polític dels partits i de les ideologies, i dels orígens culturals i lingüístics de tots, amb uns objectius molt clars que van quedar establerts en el debat d'investidura". "Aquest no serà un govern amb matisos i amb colors ideològics i polítics, perquè aquests els posen els partits, i nosaltres som el govern de Catalunya per a tots i cadascun dels ciutadans d'aquest país".

"Volem fer de la nació catalana una terra d'oportunitats -ha explicat-, un país amb millor qualitat de vida democràtica, social i cultural, un país modern on es donin facilitats perquè l'estructura empresarial funcioni i pugui crear riquesa, cosa que contribueix a augmentar el nivell de vida i la igualtat d'oportunitats entre els ciutadans".

Segons Carod-Rovira, "al llarg dels pròxims quatre anys volem administrar amb serietat, rigor, però també amb molta austeritat formal, el que ha significat el traspàs de poders del govern sortint i l'entrant". "És a dir -ha apuntat-, un trànsit tranquil, no hi ha hagut eufòries al balcó (del Palau de la Generalitat), perquè les celebracions les fem cadascú internament".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut