Madrid

Carod adverteix que l'expulsió d'ERC impediria reeditar un govern d'esquerres a Catalunya

El president d'Esquerra Republicana, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha dit que si fan fora el seu partit del govern de la Generalitat serà difícil de justificar que es pogués reeditar el tripartit després de les eleccions. Carod també ha apostat per convocar eleccions anticipades a finals d'any.

Actualitzat

Josep-Lluís Carod-Rovira ha assegurat que cap membre d'ERC del govern de la Generalitat cometrà l'error de marxar de l'executiu català per iniciativa pròpia. Carod ha insistit que ERC no està disposada a abandonar el govern i ha advertit que si es forcés la marxa dels republicans s'impediria la reedició d'un govern d'esquerres a Catalunya.

"Si ERC no és vàlida per ser en el govern ara, per quin motiu ho hauria de ser d'aquí a uns mesos, quan sigui necessària la presència d'ERC per a un nou govern d'esquerres de Catalunya?", s'ha preguntat el líder republicà, i ha afegit: "Que en prenguin bona nota els partits, els seus dirigents i els seus presidents a l'hora de prendre qualsevol decisió."

Carod ha assegurat que sense ERC no hi ha govern progressista a Catalunya i ha reiterat que aposta per convocar eleccions a finals d'aquest any.

ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut