Pla curt de dues furgones de la Policia Nacional a l'interior de l'escorxador Le Porc Gourmet, aquest dimecres. Imatge del 14 de febrer de…
Pla curt de dues furgones de la Policia Nacional a l'interior de l'escorxador Le Porc Gourmet, aquest dimecres. Imatge del 14 de febrer de 2018 (Horitzontal).

Càrnies en Lluita celebra la inspecció a Le Porc Gourmet i reclama la "readmissió immediata" dels treballadors acomiadats

Actualitzat

ACN Vic.-La plataforma Càrnies en Lluita ha celebrat a través d'un comunicat la inspecció de treball que es va realitzar aquest dimecres a l'escorxador Le Porc Gourmet, propietat del Grupo Jorge. Amb tot, la plataforma ha lamentat que la inspecció arriba amb retard, ja que, segons ells, "sovint s'ha preferit emparar els empresaris que recorren a mètodes i procediments mafiosos i del tot abusius". Càrnies en Lluita demana que l'empresa readmeti "de forma immediata" els 28 treballadors que va acomiadar fa unes setmanes i reclama que "es garanteixin tots els drets socials dels treballadors". De fet, la plataforma denuncia que les pràctiques de Le Porc Gourmet "estan posant tota la comarca en una situació d'emergència social a causa de l'acomiadament arbitrari i del tot inacceptable de centenars de persones, només com a represàlia, perquè reclamen que es compleixi la llei".

Des de Càrnies en Lluita denuncien que el Grupo Jorge està "disposat a burlar-se" de la llei catalana de cooperatives. "Només els mou l'afany d'engreixar, encara més, els seus milionaris beneficis, a costa de degradar les condicions laborals dels treballadors, de vulnerar la normativa de prevenció de riscos laborals i perpetuar unes condicions de treball inhumanes", han lamentat des de la plataforma. Per aquests motius, la plataforma reclama que "de forma immediata" l'empresa es comprometi a "garantir a tots els treballadors afectats un treball digne i segur". Així mateix, reclamen la readmissió dels 28 treballadors que s'han acomiadat recentment i que "es reconeguin i garanteixin tots els drets socials de les persones que hi treballen". També han demanat la "solidaritat" de tots els col·lectius de treballadors d'arreu del país perquè, segons diuen, "aquesta lluita és també la seva".

Anar al contingut