Madrid

"Carmina o revienta" suma 62.000 espectadors en l'exitosa estrena multiplataforma

El debut de Paco León com a director arrasa en portals com Filmin. Gairebé s'han acabat els 15.000 DVDs a la venda i més de 35.000 persones han vist la pel·lícula per internet. La primera estrena multiplaforma de tot l'Estat ha superat amb èxit la fita.

RedaccióActualitzat
L'actor Paco León ha aconseguit un èxit sense precedents en el seu debut com  director. La seva pel·lícula "Carmina o revienta" es va endur tres premis al Festival de Màlaga i ara, un cop estrenada, les coses no li podien anar més bé. Per primera vegada a Espanya, una pel·lícula s'ha estrenat simultàniament i amb èxit als cines, a internet i en format DVD.

La fita demostra que hi ha un model alternatiu per a la indústria del cinema a l'estat, tal com s'ha encarregat de recordar el mateix director des de Twitter. "La meva mare ha aconseguit més en la lluita contra la pirateria que la llei Sinde", ha afirmat l'actor i director, que ha agraït als milers de seguidors que té que li donessin suport per llançar-se a l'aventura de l'estrena multiplataforma.

Només 20 cines exhibeixen "Carmina o revienta", però a la xarxa fins a 8 plataformes l'ofereixen a partir de dos euros, també dues plataformes de televisió a la carta, i fins i tot, i per primera vegada, en DVD. Gairebé s'han exhaurit els 15.000 DVDs posats a la venda, més de 35.000 espectadors l'han visionat a internet, i a portals com Filmin ha estat rècord absolut en la seva història.

L'arribada simultània als diversos canals suposa tot un desafiament per a una indústria que funciona de forma ben diferent. Habitualment, les cintes arriben primer a les sales. Com a mínim 3 o 4 mesos després es despatxen en format DVD. Més tard és l'hora de l'estrena a les televisions de pagament, i finalment a les plataformes legals de pagament a internet.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut