Madrid

Carmena demana perdó, però qualifica de "rigor excessiu" dictar presó incondicional per als titellaires

L'alcaldessa parla de "severitat" i d'una mesura, la presó sense fiança, que "no és habitual en aquests processos"

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa, Manuela Carmena, ha comparegut aquest matí en roda de premsa després de la forta polèmica que ha provocat la representació d'un espectacle de titelles en què els autors han acabat en presó incondicional acusats d'enaltiment del terrorisme. Carmena ha demanat perdó pels fets diverses vegades, però també ha considerat desproporcionades les mesures dictades pel jutge.

L'alcaldessa, que -recordem-ho- és jutge de professió, ha parlat de "severitat", de "rigor excessiu" i d'una mesura -la presó sense fiança- que "no és habitual en aquests processos". Tot i això, l'alcaldessa ha afegit que "comprèn, respecta i acata les decisions judicials".

Pel que fa al contingut de l'espectacle, Carmena ha defensat la llibertat d'expressió i la "sàtira i burla" pròpia del Carnaval, però també ha assegurat que era una obra "inadequada" per als nens, motiu pel qual ha demanat perdó als pares.

L'alcaldessa també ha anunciat que es farà una investigació "profunda" perquè no s'ha fet una feina d'anàlisi i seguiment del contingut de l'obra, però respecte a la regidora de Cultura, Celia Mayer, ha dit no prendrà cap decisió fins que aquesta investigació hagi acabat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut