Aguirre i els regidors del PP, en la roda de premsa de Carmena
Aguirre i els regidors del PP, en la roda de premsa de Carmena
Madrid

Carmena abandona el ple per anar a una roda de premsa i Aguirre i els seus regidors la segueixen

Aguirre acusa Carmena de faltar al respecte a la democràcia i l'alcaldessa assegura que aquesta actuació "no es tornarà a repetir"

RedaccióActualitzat

Enfrontament d'Esperanza Aguirre amb Manuela Carmena a l'Ajuntament de Madrid arran del ple municipal d'aquest dimarts. L'alcaldessa i tots els seus regidors han abandonat el ple per assistir a una roda de premsa. Carmena hi presentava l'esborrany de l'oficina contra el frau i la corrupció juntament amb la portaveu dels socialistes, Purificación Causapié.

L'abandonament de l'hemicicle ha fet encendre la portaveu del grup municipal popular, que ha deixat el ple per seguir Carmena. De fet, quan l'alcaldessa de Madrid anava a parlar, la porta de la sala de juntes s'ha obert i ha entrat el grup municipal popular en ple amb Aguirre al capdavant i s'han situat a un costat de la sala, drets, per escoltar l'alcaldessa.

Aguirre ha qualificat la roda de premsa d'"antidemocràtica" per coincidir amb el ple i ha acusat Carmena de faltar al respecte a la democràcia.

"Durant els anys que he estat en aquest ajuntament, que són molts, mai he vist que es convoqui una roda de premsa durant el ple municipal, és una falta de respecte a la demcoràcia i als madrilenys."

El mateix PP de Madrid ha fet una piulada a Twitter en la mateixa direcció:

Aguirre considera que Carmena ha "estat conduïda per la portaveu socialista".

"Causapié no té cap manera de tenir un espai mediàtic i per això ha arrossegat l'alcaldessa de Madrid per tenir una roda de premsa en el mateix moment del ple."

La portaveu del PP al consistori ha recordat que l'Oficina Antifrau la va proposar Ciutadans el desembre amb els vots del PP, mentre que PSOE i Ahora Madrid hi van votar en contra.

Carmena s'ha defensat dient que ha anat a la roda de premsa per cortesia amb els mitjans, però ha assegurat que aquesta actuació "no es tornarà a repetir".

Anar al contingut