Carmen Calvo serà la vicepresidenta i ministra d'Igualtat del govern de Pedro Sánchez

María Jesús Montero, l'actual consellera andalusa d'Hisenda, serà la nova ministra d'aquesta cartera

RedaccióActualitzat

La diputada socialista Carmen Calvo serà la vicepresidenta del govern de Pedro Sánchez i també la ministra d'Igualtat

Pedro Sánchez, doncs, recupera un ministeri que va crear José Luis Rodríguez Zapatero l'abril de 2008. Dos anys més tard, el propi Zapatero el va rebaixar a la categoria de secretaria d'estat en el context de les retallades obligades per la crisi. 

Calvo, que és secretària d'Igualtat del PSOE, havia estat ministra de Cultura durant tres anys amb José Luis Rodríguez Zapatero, entre el 2004 i el 2007. Abans havia estat consellera de Cultura del govern d'Andalusia durant vuit anys, en el govern de Manuel Chaves.

Nascuda a Cabra, Córdova, fa 61 anys, va ser presidenta de la Comissió d'Igualtat del Congrés dels Diputats entre el 2008 i el 2011, i vicepresidenta de la cambra. 

Un dels principals reptes del seu mandat serà posar en marxa les 214 mesures incloses en el Pacte contra la Violència de Génere, que obliguen a modificar diverses lleis i a trobar consensos amb les comunitats autònomes.  

 

Un altre nom que ha transcendit del nou govern espanyol és el de María Jesús Montero, que serà la nova ministra d'Hisenda.

Montero és, des de 2013, consellera andalusa d'Hisenda del govern presidit per Susana Díaz. Abans va ser durant nou anys consellera de Salut, en el governs de Manuel Chaves i José Antonio Griñán. Va néixer a Sevilla fa 52 anys.

El primers noms del nou govern espanyol que van transcendir, aquest dilluns, són els de dos catalans: Josep Borrell i Teresa Ribera, futurs responsables d'Exteriors i d'una àrea que englobaria Energia i Medi Ambient i Canvi Climàtic. 

El disseny del nou govern espanyol també obligarà a fer canvis en el Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats: la nova portaveu serà Adriana Lastra, que prendrà el relleu a Margarita Robles, que tot indica que passarà a formar part del gabinet de Pedro Sánchez.

 

Lastra, de 39 anys, asturiana de Ribadesella, és una de les persones de més confiança de Sánchez. Va ser la coordinadora de les primàries amb què fa un any Sánchez va recuperar la secretaria general del PSOE. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut