Barcelona

Carme Forcadell: "Vull saber si es persegueix persones per motius polítics"

El Ministeri de l'Interior va seguir la presidenta del Parlament i la seva família el 2013, amb l'objectiu de criminalitzar l'independentisme, segons informa la SER

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament exigeix a Mariano Rajoy i a Jorge Fernández Díaz que aclareixin si "es persegueix persones per motius polítics" i ha afirmat que, si això és cert, tots dos haurien de dimitir. Segons la Cadena SER, el Ministeri de l'Interior va seguir Carme Forcadell i la seva família l'any 2013, quan era presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb l'objectiu de criminalitzar l'independentisme. Es tracta d'informes anònims que mai van acabar judicialitzats, segons la SER.

"Si això es confirma, es tractaria d'un cas gravíssim, estaríem davant d'un atac frontal a la democràcia", ha afirmat Forcadell, que ha demanat al govern espanyol si és cert que existeixen informes que la investiguen tant a ella com a la seva família. I si existeixen, "qui els va demanar i qui els va fer", pregunta la presidenta de la cambra catalana a Rajoy i Fernández Díaz. Amb to contundent i d'indignació, Forcadell ha subratllat que "exigeix" explicacions, i ha fet aquesta reflexió: "Com podem confiar els ciutadans d'aquest país que es preservi el seu dret a la intimitat si els que l'han de garantir són els que el conculquen". "No es tracta de mi ni de la meva família, es tracta de la democràcia", ha remarcat la presidenta del Parlament, que ha afegit alhora que està "tranquil·la" perquè sap que aquí "hi ha moltes persones que treballen per defensar les seves idees polítiques des de l'honradesa."

Carme Forcadell ha fet la compareixença informativa a la cambra poc abans de la intervenció a la cambra del director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, per donar explicacions sobre les seves converses filtrades amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut