La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, aquest dijous entrevistada a Catalunya Ràdio
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, aquest dijous entrevistada a Catalunya Ràdio
Barcelona

Carme Forcadell: "S'ha obert una escletxa a Europa, ja no és un afer intern"

La presidenta del Parlament ha assegurat que aplicar l'article 155 de la Constitució espanyola "acabaria eixamplant l'espai sobiranista"

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha dit aquest dijous que està convençuda que el conflicte polític de Catalunya ja s'ha internacionalitzat. Entrevistada a "El matí de Catalunya Ràdio", Forcadell ha assegurat que encara que la Comissió Europea continuï dient que és un afer intern d'Espanya, aquesta setmana ja se n'ha parlat a les institucions europees:

"Tots sabem que és l'Europa dels estats, que es defensen entre ells. Però li diré una cosa: se n'ha parlat dos dies a Europa. Per ser un afer intern, que diu la Unió Europea, se n'ha parlat un dia al Parlament i un dia a la Comissió. Crec que ha deixat de ser un afer intern, se n'ha començat a parlar i s'ha obert una escletxa. Això fa 15 dies era impensable. Per tant, aquest camí està obert, hi ha aquesta escletxa i se'n continuarà parlant."

El 155 eixamplaria el sobiranisme

Pel que fa a la possibilitat que les institucions centrals espanyoles posin en marxa l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i suspenguin l'autonomia de Catalunya, Forcadell ha assegurat que reforçaria el sobiranisme:

"Aplicar l'article 155 de la Constitució tindria un efecte totalment contraproduent al que pretén l'estat espanyol. Crec que produiria l'efecte contrari, perquè hi ha molts ciutadans d'aquest país que evidentment estarien disposats a defensar l'autogovern, les institucions, i acabaria eixamplant l'espai sobiranista."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut