Carme Forcadell amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras al Parlament (ACN)
Carme Forcadell amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras al Parlament (ACN)
Barcelona

Carme Forcadell recorre la querella de la fiscalia al·legant que no hi ha debats il·legals

La fiscalia va presentar una querella contra la presidenta del Parlament per haver permès el debat de les conclusions del procés constituent

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha presentat un recurs contra la querella de la fiscalia per haver permès el debat i votació de les conclusions del Procés Constituent a la cambra al juliol. L'escrit que Forcadell ha presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) recorda que no existeix cap llei que prohibeixi el debat parlamentari ni cap debat d'idees que sigui il·legal.

El recurs que ha presentat la presidenta del Parlament també deixa clar que el Constitucional no pot obligar ningú a controlar opinions ni l'activitat política tal com suggereix la fiscalia. L'escrit reitera que la querella contra Forcadell és un punt d'inflexió en la voluntat de control del poder de l'Estat perquè mai s'havia sotmès un debat d'idees a la jurisdicció penal.

Dimarts passat, el TSJC va admetre a tràmit la querella de la fiscalia contra la presidenta del Parlament. A Forcadell se l'acusa de desobediència per haver permès aquell debat malgrat la prohibició del Tribunal Constitucional. Ella sempre ha dit que va fer la seva feina i ha defensat la llibertat de la cambra catalana de poder debatre sobre qualsevol qüestió, especialment si és un clam popular.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut