Barcelona

Carme Forcadell proposa Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat

La presidenta del Parlament convoca el ple d'investidura per dilluns a la tarda, després de tancar la tanda de converses amb Xavier García Albiol, del PP, i Raül Romeva, Jordi Turull i Pere Aragonès, de Junts pel Sí

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament ha proposat Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat, després de consultar els diferents responsables dels grups parlamentaris. Carme Forcadell ha convocat el ple d'investidura per dilluns a la tarda. 

 

 

A les cinc de la tarda començarà el ple amb el discurs d'investidura de Mas. Els responsables dels diferents grups intervindran l'endemà. A continuació hi haurà la votació. Un segon ple es faria probablement dijous si el candidat no surt elegit. Junts pel Sí tindrà dos mesos per intentar arribar a un acord amb la CUP. Si el 9 de gener no hi ha entesa entre les dues formacions, s'hauran de tornar a convocar eleccions per a la primavera del 2016.

Romeva diu que "hi ha marge per seguir negociant" amb la CUP

Carme Forcadell ha tancat aquest matí la roda de converses amb els presidents dels diferents grups, de cara a la investidura del president de la Generalitat. S'ha reunit amb Raül Romeva, Jordi Turull i Pere Aragonès, de Junts pel Sí, el grup majoritari a la cambra. Després de la trobada, Romeva ha dit: "Mentre hi hagi calendari, hi ha partit i marge per seguir negociant", en referència als contactes amb la CUP. El cap de llista de Junts pel Sí ha destacat que estan arribant a "acords significatius", i ha posat d'exemple l'annex a la declaració d'inici del procés. "A tots ens agradaria que això fos molt més ràpid, però mentre estem dins del calendari, la voluntat és arribar a acords", ha insistit.

Abans d'aquesta última entrevista amb Romeva, Turull i Aragonès, la presidenta del Parlament s'ha reunit amb el líder del PP, Xavier García Albiol, que li ha comunicat a Forcadell que el seu grup s'oposarà a la investidura d'Artur Mas. Albiol ha advertit Forcadell de les conseqüències "letals" de la resolució independentista. 

Tot seguit, la mesa i la junta de portaveus del Parlament convocaran el ple extraordinari en què es debatrà la resolució per declarar l'inici del procés d'independència. Aquest ple es farà, probablement, dilluns al matí, després que ahir el Tribunal Constitucional va optar per no impedir-ne la celebració.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut