Barcelona

Carme Forcadell crida a tots els candidats que vulguin "un canvi per a Catalunya" a assistir a l'acte

Després que s'hagin esgotat les localitats del Palau Sant Jordi, des d'Ara És l'Hora s'amplia l'acte a l'exterior, a l'Anella Olímpica, des d'on es podrà seguir amb pantalles gegants

RedaccióActualitzat

L'ANC, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència organitzen per aquest divendres 24 d'abril un acte al Palau Sant Jordi, "Tornen les urnes, tornem al carrer". Ara, però, s'ha decidit ampliar a l'Anella Olímpica de Montjuïc aquest acte perquè s'han esgotat "en un temps rècord" les 15.000 localitats del Palau Sant Jordi. D'aquesta manera, es vol demostrar a l'estat espanyol la força de l'independentisme.

Així ho ha explicat la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, juntament amb la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, organitzadors de l'acte "Tornen les urnes, tornem al carrer". "Volem omplir l'Anella Olímpica perquè volem demostrar a l'Estat que estem molt desinflats", ha ironitzat Forcadell. L'acte, que inclourà discursos, representacions teatrals i actuacions musicals, vol reivindicar el treball a fer per guanyar les eleccions del 27-S posant especial èmfasi en les municipals del 24 de maig per tal de reforçar el procés cap a la independència des dels ajuntaments.

Tal com han explicat en la roda de premsa, l'acte d'aquest divendres servirà per remarcar les quatre etapes que transcorreran fins a arribar a la independència de Catalunya: la força municipal, el camí cap al 27-S, després del 27-S i la independència. Vila d'Abadal serà el responsable del primer eix, per subratllar la importància de les municipals per al procés sobiranista. Pel que fa al capítol del camí cap al 27-S, Forcadell ha apel·lat als convençuts a explicar els beneficis que tindria la independència de Catalunya amb raons i arguments per poder arribar a tots els indecisos. En relació al que vindrà després del 27-S, Muriel Casals ha explicat que construir un país nou és un repte i una oportunitat.

Forcadell ha aprofitat per convidar tots els partits i candidats que vulguin "un canvi per a Catalunya" a assistir a l'acte. Així mateix, també ha explicat que a la pista central s'hi col·locaran tots els candidats de les municipals i, juntament amb el responsable de la comissió organitzadora, ha concretat que, de moment, tenen més de 16.000 inscrits i mig centenar d'autobusos confirmats. Tot i així, no ha precisat el nombre de persones que es necessita per omplir l'Anella Olímpica.

Col·laboradors de l'acte

En la roda de premsa també s'ha confirmat que Quim Masferrer serà l'encarregat de presentar l'acte del Palau Sant Jordi i que es podrà seguir des de l'exterior gràcies a una pantalla gegant. El còmic Eloi Vila serà a l'Anella Olímpica, on s'instal·larà un escenari amb actuacions musicals i grups de cultura popular. La presidenta d'Òmnium i la de l'ANC clausuraran un acte en el qual també hi haurà actuacions musicals de Verdecel, la Companyia Elèctrica Dharma, Pepet i Marieta i Ebri Knight.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut