Carlos Marqués-Marcet, premi El Ojo Crítico de RNE de Cine per '10.000 km'

El premio El Ojo Crítico de Cine 2014, que premia joves talentosos, ha anat a mans del director Carlos Marqués-Marcet, per la seva pel·lícula "10.000 km'

La pel·lícula amb la participació de TVC va ser una de les tres produccions preseleccionades pels membres de l'Acadèmia Espanyola de Cine per representar Espanya en la 87 edició dels premis Oscar com la millor pel·lícula de parla no anglesa i també va estar nominada a  l'European Discovery 2014 - Prix FIPRESCI. A més, ha estat present als festivals nacionals i internacionals més importants i no ha parat de guanyar premis des del dia que es va estrenar.  Va aconseguir 5 guardons al Festival de Màlaga: la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula, el premi a la millor direcció, millor guió novell, premi especial del jurat de la crítica i premi a la millor actriu "ex aequo" per a Natalia Tena. Als Estats Units, i poques setmanes abans del Festival de Màlaga, els protagonistes de la pel·lícula, Natalia Tena i David Verdaguer, van obtenir el premi a la millor actuació duo del jurat de la 21a edició del South By Southwest.
 
El jurat del premi El Ojo Crítico va valorar "La frescor i audàcia amb què aborda un tema tan candent com les relacions de parella a distància que fa servir la tecnologia més actual en què incorpora l'emoció". El jurat el formaven la directora i productora Isabel Coixet; l'actor Carlos Bardem; el productor Enrique López Lavigne; l'actriu Ana Álvarez; Conxita Casanovas, especialista en Cine de RNE, i la directora de 'Va de cine' a Ràdio 4, Yolanda Flores, especialista en cine de RNE i directora del programa 'De película' de Radio Nacional; Juan Carlos Morales, director d'El Ojo Crítico de RNE; i Berta Tapia, cap de l'àrea de Cultura dels Serveis Informatius de RNE.

Carlos Marqués-Marcet utilitza aquesta història d'amor per parlar de la manera com la tecnologia condiciona les relacions personals i redefineix el concepte de distància en l'actualitat. 10.000 quilòmetres és la distància que hi ha entre Los Angeles i Barcelona. La història parla d'una parella que, després d'un temps de convivència, s'ha de separar durant un any i explica com afecta la relació aquesta separació. El llargmetratge va néixer arran d'un curtmetratge que el mateix director va realitzar ara fa dos anys a través de Skype, on ja plantejava el problema de la relació i de les distàncies. És una producció de Lastor Media en coproducció amb La Panda i la participació de TVC, TVE,  l'ICEC, Media i Ymagis.
 
Sinopsi:
L'Alexandra i en Sergio són una parella que, per qüestions d'estudis, s'han hagut de separar durant un any. L'Alexandra se'n va a viure a Los Angeles, mentre que en Sergio es queda al pis de Barcelona. La seva relació sentimental es manté gràcies a les noves tecnologies. Concretament, gràcies a Skype. Però, malgrat que es puguin sentir molt a prop, les seves vides continuen fora de les pantalles.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Carlos Marqués-Marcet
Guió: Clara Roquet i Carlos Marqués-Marcet
Producció executiva: Tono Folguera i Sergi Moreno
Intèrprets: Natalia Tena i David Verdaguer
Direcció de fotografia: Dagmar Weaver-Madsen
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut