L'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra
L'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra
Madrid

Carlos Fabra obté el tercer grau, en contra del criteri de Presons

L'expresident de la Diputació de Castelló compleix una condemna de quatre anys per frau fiscal

RedaccióActualitzat
Carlos Fabra ha obtingut el tercer grau, tot i que la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries s'hi havia oposat. D'aquesta manera, l'expresident de la Diputació de Castelló, condemnat a quatre anys per un frau fiscal de prop de 700.000 euros a Hisenda, només haurà d'anar a la presó a dormir.

La jutge de vigilància penitenciària del jutjat número 3 de Madrid ha argumentat que Fabra ha evolucionat favorablement, que ha pagat la major part de responsabilitat civil, té una condemna curta, més de 70 anys i poc risc de reincidència.

En canvi, tant Institucions Penitenciàries, com la Fiscalia i la Junta de Tractament de la presó d'Aranjuez, on està intern des del desembre del 2014, s'hi havien pronunciat en contra.

El fiscal s'hi oposava per la gravetat dels delictes fiscals, perquè encara no ha pagat tota la responsabilitat civil i perquè entén que el risc de reincidir és "mitjà-alt". Segons el fiscal, la bona conducta a la presó i el suport familiar que té Fabra no són "dades indicatives ni rellevants" a l'hora d'accedir al tercer grau.
Anar al contingut