Carlos Fabra entrant a l'Audiència de Castelló. (Foto: EFE)
Carlos Fabra entrant a l'Audiència de Castelló. (Foto: EFE)
Castelló

Carlos Fabra, imputat per possibles irregularitats en una corrida de toros

Les entrades s'enviaven als ajuntaments i se'ls descomptava l'import en concepte de pagament de tributs, subvencions o partides per a obres i serveis.

RedaccióActualitzat

Carlos Fabra ha estat imputat en una nova causa per possibles irregularitats en una corrida de toros de la Beneficència. El jutjat d'Instrucció número 4 de Castelló ha citat a declarar l'expresident de la Diputació de Castelló i expresident del PP a Castelló, juntament amb l'exvicepresident primer i diputat provincial Francisco Martínez.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, tots dos han estat citats a les 10 hores del pròxim 17 de març per un possible delicte de prevaricació.

Els fets es remunten a l'etapa en què Carlos Fabra exercia com a president de la Diputació de Castelló i Martínez, recentment destituït del seu càrrec, era vicepresident i persona de confiança de Fabra. Aleshores, Fabra va crear una corrida de la Beneficència que va generar polèmica pel seu sistema de recaptació d'entrades.

Els tiquets s'enviaven directament als ajuntaments i se'ls descomptava l'import en concepte de pagament de tributs, subvencions o partides per a obres i serveis.

El mètode de cobrament ja va ser investigat per la fiscalia el juny del 2013 i el TSJCV va condemnar la diputació a abonar l'Ajuntament de Vila-real els 19.850 euros cobrats per mitjà de la compensació per unes entrades que no van arribar a comprar. A més, la sentència va observar "indicis" d'un "il·lícit penal" en l'actuació de la corporació provincial, "per malversació de cabals públics i/o per prevaricació" i arran d'una querella de la fiscalia l'alt tribunal valencià ha citat a declarar Fabra i Martínez com a imputats en relació amb els fets.

Novament cap a la Ciutat de la Justícia

Amb aquesta imputació, Carlos Fabra tornarà a la Ciutat de la Justícia de Castelló novament en qualitat d'imputat, després del procés que el va jutjar per delictes de suborn, tràfic d'influències i delictes fiscals, el passat mes d'octubre. Fabra va resultar finalment condemnat a quatre anys de presó i a una multa de 700.000 euros per quatre delictes fiscal, mentre que va ser absolt de la resta de delictes.

Anar al contingut