Madrid

Carlos Cuadros substituirà Guardans al capdavant de la direcció general de Cinema

Ja se sap qui serà el substitut d'Ignasi Guardans al capdavant de l'Institut de Cinematografia i Arts Audiovisuals. Es tracta de Carlos Cuadros, l'actual director de l'Acadèmia de Cinema. El canvi es farà previsiblement avui durant el primer Consell de Ministres del nou govern Zapatero a petició de la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde. Al Ministeri de Cultura diuen que han perdut la confiança en Guardans. També expliquen que han aparegut tibantors amb el sector pel desenvolupament de la llei del cinema i la distribució de les ajudes a la producció. La destitució de Guardans es va saber el mateix dia que Europa va declarar il·legal el cànon digital que aplica Espanya.

Actualitzat
L'actual director de l'Acadèmia de Cinema, Carlos Cuadros, substituirà Ignasi Guardans després que aquest va ser destituït ahir en el seu càrrec de director de l'Institut de Cinematografia i Arts Audiovisuals, segons han informat fonts del sector.

El nomenament reforçarà la relació entre el Ministeri de Cultura i les entitats de gestió, perquè Cuadros va ser cap de l'àrea d'Arts Escèniques i Audiovisuals en una fundació vinculada a la SGAE i gerent d'una altra fundació d'artistes, intèrprets i societats de gestió.

Perfil de gestió

Cuadros, nascut a Cazorla, Jaén, és llicenciat en Art Dramàtic i en Ciències de la Informació, a més de diplomat en Direcció d'Empreses Audiovisuals. La seva experiència com a gestor també l'ha desenvolupat en la Fundació Institut Internacional del Teatre del Mediterrani. A més, ha treballat com a periodista especialitzat en la secció de cultura en diversos mitjans de comunicació.

Guardans, comiat via Twitter

Pel que fa a Guardans, s'ha acomiadat del càrrec via Twitter, amb un tweet curt i irònic que indicava: "Avui, com a les pel·lícules,  tot el que digui ara pot ser usat en contra meva".

Pas breu i controvertit


El cessament de Guardans s'ha atribuït a un llarg procés de pèrdua de confiança, segons han assegurat des del Ministeri de Cultura, una explicació que Guardans no comparteix.

El seu pas per l'Institut ha estat ràpid -un any i mig- i controvertit. L'aplicació de la llei li va valdre les crítiques de molts autors i directors, que van acabar enviant una carta de protesta a la Comissió Europea. En canvi, la Federació de Productors Audiovisuals Espanyols ha dit que ha fet una bona feina i que esperen que es continuï la seva línia de treball.
Anar al contingut