Mireia Boya, Carles Puigdemont i Anna Gabriel, en una foto del febrer (ACN)
Mireia Boya, Carles Puigdemont i Anna Gabriel, en una foto del febrer (ACN)
Barcelona

Carles Puigdemont i la CUP acosten posicions

La reunió, prevista des de fa setmanes, ha estat discreta i, segons han dit, positiva de cara a la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el president aquest mes

RedaccióActualitzat

Primera trobada de Carles Puigdemont i representants de la CUP per la qüestió de confiança del 28 de setembre. És una reunió que havia demanat la CUP feia mesos, i fa quinze dies la diputada d'aquesta força, Anna Gabriel, va revelar que seria aquesta setmana.

Ha estat una reunió discreta, sense fotògrafs ni premsa i, segons els participants, també ha estat positiva, i els ha permès acostar posicions després de mesos de distanciament. Precisament Gabriel ha estat una de les participants per part de la CUP, i també la diputada Mireia Boya.

Ha durat una hora i quaranta minuts i totes dues parts asseguren que hi ha hagut bona sintonia i que les relacions es poden refer després de les tensions arran del "no" dels cupaires als pressupostos. Des de la CUP, diuen que hi haurà confiança si es culmina el procés, que s'ha de guanyar pas a pas, amb els pressupostos i tots els passos necessaris.

També el president, en una entrevista prèvia a la reunió, s'ha compromès a culminar el procés i ha reconegut que cal més coordinació amb la CUP. No ha volgut precisar quan acabarà la legislatura, però ha admès que serà l'estiu de l'any que ve:

"Decidir pas a pas, explicar allò que hàgim d'explicar, i prendre les decisions quan pertoqui prendre-les. Especular a no sé quants mesos vista que no sé quin dia de juny de l'any que ve hi haurà un referèndum per validar la independència o unes eleccions constituents no aporta res però sí que és veritat que crec que cal que aclarim, que ratifiquem el marc temporal en què prendrem les decisions. Estem entrant en el darrer tram, i no podem ensopegar amb qüestions anecdòtiques."

Anar al contingut