Barcelona

Carles Puigdemont i Casamajó, d'alcalde de Girona a president de la Generalitat de Catalunya

Va fer estudis de Filologia Catalana i és periodista de professió, però des del 2011 és alcalde de l'Ajuntament de Girona i el 27 de setembre del 2015 va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont Casamajó (Amer, 1962)
@KRLS
President de la Generalitat

Carles Puigdemont i Casamajó, successor d'Artur Mas a la presidència de la Generalitat de Catalunya, va néixer el 29 de desembre de 1962 a Amer, a la Selva, i viu a Girona, ciutat de la qual és alcalde per Convergència Democràtica de Catalunya. Des del juliol passat també és president de l'Associació de Municipis per la Independència

Puigdemont va formar part de la Joventut Nacionalista de Catalunya. Va ser director de la Casa de Cultura de Girona (2002-2004) i diputat per CiU a les eleccions al Parlament de Catalunya els anys 2006, 2010 i 2012.

El 2007 va encapçalar la llista de CiU a l'Ajuntament de Girona, però no va guanyar les eleccions i es va quedar a l'oposició; en les eleccions del 2011, però, va trencar l'hegemonia del PSC a Girona. Els socialistes havien governat durant els 32 anys de democràcia fins llavors, i es va convertir en alcalde de la ciutat.

El juliol del 2015 va substituir a Josep Maria Vila d'Abadal com a president de l'Associació de Municipis per la Independència i va ser elegit diputat a les eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre del 2015, en la llista de Junts pel Sí.

Periodista de professió

Va fer estudis de Filologia Catalana al Col·legi Universitari de Girona. És periodista de professió i va ser redactor en cap del diari "El Punt", director de l'Agència Catalana de Notícies i director general del periòdic "Catalonia Today".

És autor del llibre "Cata... què? Catalunya vista per la premsa internacional" (1994) i de diversos assajos sobre comunicació i noves tecnologies. També és col·laborador habitual de mitjans de comunicació, i és membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut