Carles Capdevila, vist pels seus amics

"Directe, agut, lúcid, brillant, un grandíssim comunicador", "una mirada divertida, un humanista... ", "això i moltes més coses"

RedaccióActualitzat

"Una persona que estimava les persones". Toni Soler, un dels impulsors del diari "Ara" i amic de Carles Capdevila des dels 20 anys, quan van coincidir al diari "Avui", ha dit en una entrevista al 3/24 i a "El matí de Catalunya Ràdio":

"L'adjectiu 'humanista' és una mica cursi avui però se li adiu molt. Era una persona que estimava i el preocupaven les persones. La gent no era una cosa abstracta: la població o el poble. Eren un seguit de persones amb necessitats concretes o històries per explicar".

"Estava fascinat per la gent que ajuda que la vida dels altres sigui millor".

"Ens deixa en un moment de maduresa magnífica en què cada paraula que escrivia valia la pena ser llegida".

"Una llàstima també pel que hauria fet pel país i per la professió en els pròxims anys".

"Un sentit de l'humor molt fi. Hi ha gent que sap parlar de broma o seriosament i en el Carles aquesta distinció no existia".

"Vessava sentit de l'humor". Antoni Bassas, director d'AraTV, periodista i amic, diu en una entrevista al 3/24 i a "El matí de Catalunya Ràdio":

"Vessava sentit de l'humor, tenia aquesta murrieria osonenca... Tenia una mirada divertida sobre els fets de la vida quotidiana, que sabia destacar coses d'on no hi havia res. Com som capaços de complicar-nos la vida innecessàriament".

"El Carles és una bona persona". Albert Om, membre del consell assessor del diari "Ara", periodista i amic, diu a "El matí de Catalunya Ràdio":

"La gent, pel carrer, se li acostava per transmetre-li la seva escalfor".

"El Carles és una bona persona. És una gran putada".

"El Carles s'ha pogut acomiadar de molta gent a través del seu llibre. És el seu testament literari".

 

"Era un tipus molt, molt i molt vital". Esther Vera, directora del diari "Ara", al 3/24:

"Estem molt tristos. És una redacció jove que va començar en molt bona part amb el Carles, que el tenen com un referent".

"Ha estat un director atípic, molt preocupat per la vida quotidiana".

"Era un tipus molt, molt i molt vital, per la qual cosa ha fet el que li agradava pràcticament fins a l'últim dia: comunicar, escriure, riure".

"L'empremta que ha deixat al diari, un estil "Ara". Va triar gent similar a ell per fer-lo".

"Per ell era igual d'important parlar de l'educació i de la vida quotidiana com informar de l'última cimera de no sé quin grup d'influència molt important".

A banda dels seus amics, són moltes les persones i institucions que han volgut fer arribar el seu condol a la família de Capdevila, com el president de la Generalitat i també periodista, Carles Puigdemont, que agraeix el seu "mestratge":

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut