Londres

Carla Bruni eclipsa Nicolas Sarkozy en el viatge d'estat al Regne Unit

Avui acaba la visita del president francès al Regne Unit. Aquest migdia, Nicolas Sarkozy i Gordon Brown han segellat el naixement del que qualifiquen com a "nova era" de cooperació bilateral i han arribat a diversos acords sobre immigració o un major compromís de participació militar a l'Afganistan. També han demanat als mercats financers una més gran transparència. Pel que fa al boicot als Jocs Olímpics de Pequín, Brown se n'ha desmarcat i Sarkozy s'ha compromès a consultar la UE abans de prendre una decisió. A banda dels acords polítics, aquest viatge ha tingut, però, un nom propi que no és el de cap dels dos mandataris. Carla Bruni ha centrat tota l'atenció dels mitjans de comunicació.

Actualitzat

Nicolas Sarkozy ha intentat seduir els britànics amb el seu discurs sobre la nova germanor entre França i el Regne Unit, però, de moment, qui els ha robat el cor és la seva dona, Carla Bruni. La cantant i exmodel ha impressionat els anglesos fins a tal punt, que avui els mitjans parlen més de la seva elegància que de les propostes del president francès.

Enyorats del glamur que personificava la princesa Diana, tots els diaris treuen en portada la que anomenen des de "primera dama" a "madame la présidente". L'"Independent" ha escollit una fotografia de només les seves sabates, amb aquest titular: França 1, Anglaterra 0, i no només en el futbol.

Després de l'efecte Bruni, Nicolas Sarkozy i Gordon Brown han abordat avui els temes previstos a l'agenda diplomàtica. A banda de mesures concretes sobre immigració, canvi climàtic, política africana i defensa i d'una crida conjunta per una més gran transparència dels mercats financers, París i Londres han segellat el que defineixen com una nova "era de cooperació" entre els dos països. Una era que significa establir una "entente" no només "cordial" sinó també "amical" i "formidable", en paraules de Sarkozy repetides per Brown. Per fer-ho efectiu, han acordat celebrar reunions ministerials semestrals i més d'una cimera anual.

Tot això no ha impedit, però, la divergència sobre un hipotètic boicot a la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Pequín. Sarkozy ha tornat a deixar la porta oberta a la possibilitat de no assistir-hi, però s'ha compromès a consultar els països membres de la UE abans de prendre una decisió. Cal tenir en compte que França ostentarà la presidència de torn de la UE quan se celebrin els Jocs, entre el 8 i el 24 d'agost. Per contra, Gordon Brown ha deixat clar que Londres no participarà en cap boicot.

Anar al contingut