Cardona aprova per unanimitat demanar al govern espanyol que reconegui "l'excepcionalitat" de les destrosses del tornado

ACN Cardona.-El ple de l'Ajuntament de Cardona (Bages) celebrat aquest dijous al vespre ha aprovat per unanimitat demanar al govern espanyol que reconegui la declaració de la zona afectada pel possible tornado com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil, que és el nom amb què es qualifica ara l'antigament conegut com a 'zona catastròfica'. El fenomen meteorològic va provocar importants destrosses a cases de pagès i granges del poble, concretament als barris de la Coromina i de Sagalés, i també al municipi de Navès. Segons el consistori, aquestes pèrdues ascendeixen als 800.000 i 1 MEUR. Per altra banda, l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona estan tancant un acord mitjançant el qual la Diputació assumiria el cost de retirada de la uralita que ha quedat escampada pels camps i boscos, i que suposen un gran risc ecològic.

Després de l'aprovació per part del ple municipal, l'Ajuntament de Cardona treballa ara en la preparació dels informes que hauran de presentar al govern espanyol, que és qui finalment haurà de decidir, a través d'una comissió tècnica, si accepta l'excepcionalitat dels fets. Estruch ha reconegut que no serà una tasca fàcil. Ajudes econòmiques per poder treure la uralita Per altra banda, l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona estan tancant un acord per tal que la Diputació assumeixi el cost de retirada de la uralita que ha quedat escampada pels camps i boscos. Tot i que de moment no se sap el cost de l'operació, Estruch ha agraït el suport de la Diputació i ha assegurat que, en els propers dies, es podran concretar les línies d'ajuts i el calendari per fer la retirada.

Anar al contingut