Cardedeu

Cardedeu enceta mesures pioneres per implantar l'ús de la bicicleta

Cardedeu està tirant endavant un seguit de mesures pioneres encaminades a afavorir l'ús de la bicicleta. L'Ajuntament ha decidit instal·lar de forma gratuïta l'aparcabicicletes a les comunitats de veïns que ho sol·licitin i subvencionar amb 10 euros a tots els ciutadans que comprin un casc homologat en algun comerç local abans de final d'any. Això després de veure que el model del servei de lloguer de bicicletes que s'està implantant en ciutats grans i mitjanes no sembla adequat per fomentar-ne l'ús a les ciutats petites.

Actualitzat
Un terme municipal sense grans desnivells ja és un punt a favor de la bicicleta. Però l'Ajuntament de Cardedeu ha decidit promoure'n l'ús amb mesures pioneres per facilitar els desplaçaments pel centre urbà.

A més, per predicar amb l'exemple, els tècnics municipals han començat a usar dues bicicletes elèctriques de propietat municipal que fan servir per a diferents tasques de seguiment. Des que tenen les bicicletes, l'Ajuntament ha suprimit un cotxe del parc mòbil. Molts funcionaris s'estimen més fer servir les bicicletes abans que el vehicle. També una patrulla de proximitat de la policia municipal fa ronda amb bicicleta des de fa pocs dies en un barri i ja es pensa ampliar el servei en altres punts.

Més carrils bicicleta

La xarxa de carrils bicicleta que connecta els edificis municipals i les escoles s'ha ampliat fins a quatre quilòmetres en els últims mesos.
Anar al contingut