"CARACREMADA", l'òpera prima" de Lluís Galter, s'estrena als cinemes.

El primer llargmetratge de Lluís Galter, "CARACREMADA", s'estrena aquesta setmana a la gran pantalla. La pel·lícula reflexiona sobre la resistència llibertària al règim de Franco a través de qui fou el seu últim guerriller en actiu.

El film ha estat seleccionat a la 67ª mostra de Venècia i a la secció de "Made in Spain" al festival de Sant Sebastià d'aquest any. "CARACREMADA" és una producció de Mallerich Films-Paco Poch, Cromosoma i l'Associació Cultural Passos Llargs, amb la participació de Televisió de Catalunya.

Sinopsi:
"CARACREMADA" narra la història de Ramon Vila Capdevila, "Caracremada" (1908-1963), un guerriller que lluita contra els nazis des de la resistència francesa i contra Franco des dels grups anarquistes catalans. Quan el 1951 la CNT va decretar la retirada dels seus homes, Vila va continuar amagat i lluitant sol. En l'última etapa de la seva vida, aquest maquis decideix dur a terme fins al final el que ha donat sentit a la seva existència, malgrat que el context historicosocial en què va néixer la seva lluita hagi canviat per sempre.


Fitxa tècnica:

Direcció i guió: Lluís Galter
Producció: Mallerich Films-Paco Poch, Cromosoma, Associació Cultural Passos Llargs i la participació de Televisió de Catalunya.
Producció executiva: Sergi Moreno, Oriol Ivern, Tono Folguera, Toni Marín
Direcció de fotografia: Jordi Figueras
Direcció artística i vestuari:Laila Rosato, Miriam Sánchez
Anar al contingut