Barcelona

Cara a cara entre Mas i Maragall per les votacions internes del govern que proposa el president

La sessió de control al govern que s'ha fet al Parlament ha estat l'escenari d'un enfrontament entre el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i el cap de l'oposició, Artur Mas. El tema de fons: la decisió de Maragall de recórrer a votacions per solucionar discrepàncies entre els socis de govern. Mas li retreu que aquesta mesura agreuja "encara més la divisió del tripartit". El president, però, l'avala basant-se en la llei i titlla els líders de CiU d'ignorants per no conèixer la legislació.

Actualitzat

En una entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio", el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, assegurava que la seva decisió de sotmetre a votació les discrepàncies de l'executiu és una mesura prevista per la llei i aplicada en molts països. A la tarda, ja al Parlament, insistia en aquesta idea i també reiterava les seves crítiques al president de CiU, Artur Mas, després que aquest hagi advertit que la decisió és equivocada i no contribueix a cohesionar el tripartit.

Maragall ha assegurat que tant l'expresident Jordi Pujol com Artur Mas han demostrat la seva ignorància per no conèixer la llei: "Haver governat gairebé sempre sense coalició", ha afegit, "no els eximeix de saber què diu la llei del govern". Però Artur Mas s'ha mantingut amb les crítiques i ha preguntat a Maragall quines són les causes que el van portar a prendre la decisió d'arribar a acords per majoria. Mas ha assegurat que "vostè ha arribat a convocar directors de mitjans de comunicació al seu despatx del Palau de la Generalitat comunicant aquesta decisió". Parafrasejant Maragall, el líder de CiU ha dit: "Som monoteistes i creiem en un sol govern unit i un president que lidera", ha assegurat.

Finalment, Maragall ha assegurat que ha decidit votar les decisions del govern quan hi ha discrepàncies "per afirmar que res no entorpirà l'acció governamental i el fet de donar a conèixer l'Estatut al màxim". "Aquesta és una decisió que compartim tots", ha assegurat, tot demanant a Mas que aplaudeixi la seva actuació. Per això, Maragall ha tornat a deixar clar que no pensa avançar les eleccions, cosa que ha servit a Artur Mas per recordar-li que si té necessitat de destacar que acabarà la legislatura és perquè "deu tenir algun problema intern i deu tenir alguna cosa que rasca a dins".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut