Un exemplar d'un ocell de l'espècie Mastegatatxes anellat a Rússia i recapturat a la Vall Fosca l'estiu de 2017. (horitzontal)
Un exemplar d'un ocell de l'espècie Mastegatatxes anellat a Rússia i recapturat a la Vall Fosca l'estiu de 2017. (horitzontal)

Capturen a la Vall Fosca més de 2.000 ocells de 60 espècies per a l'anellament científic

ACN La Torre de Capdella.-La campanya d'anellament científic d'ocells que l'Estació Biològica del Pallars Jussà ha realitzat a la Vall Fosca, des d'aquest mes d'agost al mes d'octubre, n'ha capturat 2.311 de 60 espècies diferents. Els més capturats han estat el mosquiter comú i el pit-roig. Entre les captures més destacades hi ha un mosquiter de doble ratlla, espècie d'origen siberià, el cinquè que s'anella a la Vall Fosca; i la recuperació d'un mastegatatxes amb anella russa, anellat el maig de 2016 a la regió de Kaliningrad, situada a més de 2000 quilòmetres del Pallars. Des de l'inici de l'estudi l'any 2010 s'han capturat un total de 9.273 ocells de 74 espècies diferents, essent en l'actualitat el principal projecte de seguiment de la migració mitjançant l'anellament científic que es duu a terme a la serralada pirinenca.

Aquests anellaments es fan dins el marc del projecte MigraVallFosca, que estudia la migració dels ocells passeriformes a través del Pirineu.Un dels principals resultats d'aquest estudi és comprovar el paper que tenen els prats de dall com a punts d'aturada i alimentació pels ocells en les seves migracions. Per a algunes espècies en declivi com l'escorxador, l'estudi mostra la importància de la conservació d'aquest hàbitat, tan vinculat a la ramaderia tradicional pirinenca.

Anar al contingut