El rei el dia del seu discurs del 3 d'octubre
El rei el dia del seu discurs del 3 d'octubre

Cap representant de la Generalitat rebrà el rei al Mobile World Congress

Els màxims representants d'Empresa i Coneixement, en absència del conseller, han declinat la invitació

RedaccióActualitzat

No hi haurà cap representant de la Generalitat al sopar ni a la inauguració del Mobile World Congress. El govern, que va ser destituit per l'aplicació de l'article 155, no hi enviarà cap representant.

Els màxims representants d'Empresa i Coneixement, en absència del conseller, han declinat la invitació, tal com també va fer aquesta setmana el secretari de Telecomunicacions, Jordi Puigneró:

 


 

Els secretaris generals d'Empresa, Joan Aregio, i de Coneixement, Pau Villòria, han explicat la seva posició en una carta en què parlen de "situació d'exepcionalitat":

 

 

 

Villòria sí que assistirà a la inauguració del Congrés, però no al sopar.

 

Primera visita del rei des de l'octubre

La visita del rei és la primera des del referèndum i el seu discurs del 3 d'octubre. Felip VI farà un discurs al sopar d'inauguració del congrés de mòbils.

Al sopar del Mobile, no hi assistiran ni l'alcaldessa Ada Colau ni els representants municipals d'ERC i la CUP, en protesta per la presència del rei. El president del Parlament, Roger Torrent, no hi ha confirmat la seva assistència.

Sí que aniran al sopar la vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría; el ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, i el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo.

ARXIVAT A:
Mobile World CongressProcés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut