Barcelona

Cap regidor del PP de l'Ajuntament de Barcelona ha casat parelles homosexuals

Cap dels set regidors del PP a l'Ajuntament de Barcelona ha casat una parella homosexual des que aquesta llei va entrar en vigor al juny del 2005, complint així la línia ideològica del seu partit, contrària a aquesta mena d'unions, a les quals també s'oposa Unió Democràtica de Catalunya. D'aquesta manera, els regidors de la resta de partits amb representació al consistori -PSC, Convergència Democràtica, ERC i ICV-EUiA- han oficiat 136 casaments homosexuals. Els regidors populars asseguren que en el cas que els ho proposessin declinarien l'oferta per raons de consciència, ja que no són partidaris del fet que a aquesta unió se l'anomeni matrimoni, i tampoc que els homosexuals puguin adoptar nens.

Actualitzat

Els regidors populars del consistori barceloní no ha casat cap parella homosexual i asseguren que tampoc no ho farien, com ha passat en altres comunitats com Madrid, on Alberto Ruiz-Gallardón va oficiar el casament entre el militant del PP Javier Gómez i la seva parella, Manuel Ródenas.

El president municipal dels populars, Alberto Fernández Díaz, ha explicat que tot i ser contrari als matrimonis homosexuals, sí que està a favor que els homosexuals accedeixin a la resta de drets que tenen els ciutadans.

També són de la mateixa opinió els regidors d'Unió Democràtica de Catalunya. Tot i això, però, una regidora d'UDC va oficiar un casament entre una parella homosexual ja que la regidora socialista que havia d'oficiar-lo no va poder fer-ho per problemes d'agenda i la regidora d'Unió Joana Ortega va substituir-la. Això sí, remarcant que ho va fer perquè "les lleis estan perquè es compleixin".

 

Anar al contingut