Barcelona

Cap dels nou condemnats pel "cas Turisme" anirà a la presó

Els nou condemnats pel "cas Turisme", un cas de malversació de fons públics durant el govern de CiU, no aniran a la presó segons ha resolt l'Audiència de Barcelona. La fiscalia havia demanat l'ingrés de tres d'ells perquè tenen antecedents però el tribunal ho ha substituït per multes que oscil·len entre els 2.500 i els 8.000 euros. A la resta els han suspès la pena de presó durant tres anys. Tots ells van ser condemnats a una pena d'un any i un mes de presó per malversació de fons públics del Consorci de Turisme de Catalunya.

Actualitzat
A dos dels condemnats, empresaris vinculats a Unió Democràtica, els han substituït la pena de presó per una multa d'entre 2.500 i 8.000 euros, ja que el tribunal té en compte que ja se'ls havia condemnat anteriorment per un delicte d'estafa.

El tercer empresari, que en aquest cas evita la presó amb el pagament d'una multa de 9.800 euros, ha estat condemnat a dos anys de presó aquest dijous pel "cas Treball".

Per a la resta de condemnats, el jutge ha resolt la suspensió de la pena de presó durant tres anys. Tot i que si durant aquest temps tornen a delinquir sí que podrien entrar a la presó.

Als nou condemnats pel "cas Turisme" se'ls va imposar una pena d'un any i un mes de presó, el juny de 2007, pels delictes de prevaricació, malversació de fons púbics i falsedat. Se'ls va sentenciar per la malversació de fons públics del Consorci de Turisme de Catalunya entre el 1993 i 1995.
Anar al contingut