Cap de setmana estable amb efecte batec entre matí i tarda

El temps per dissabte tindrà efecte batec: sol del matí i núvols de tarda, amb risc d'alguna gotellada en punts de muntanya. No hi haurà canvis significatius de temperatura. Diumenge, els ruixats poden ser una mica més abundants al Pirineu.

Actualitzat

L'anticicló situat a les illes Britàniques ens garantirà estabilitat en aquest inici del cap de setmana, però al mateix temps, en trobar-nos a prop d'un marge, el cel no acabarà d'estar del tot serè. Les altes pressions es retiraran amb el pas de les hores i deixaran més espai a un centre de baixes pressions que evolucionarà des del sud-oest peninsular fins el golf de Biscaia.

Efecte batec: sol del matí i núvols de la tarda

Amb aquests elements, esperem un dissabte amb dos temps. El matí serà molt assolellat, a tot estirar amb alguns núvols residuals a prop de la costa Brava i a punts del prelitoral Central. A la tarda, la calor emmagatzemada durant el matí permetrà el naixement i desenvolupament de núvols al Pirineu i a les muntanyes del prelitoral. De tots aquests núvols, no es descarta algun ruixat puntual i aïllat i amb quantitats molt minses de precipitació.

Les temperatures de dissabte seran similars a les de divendres, en cap cas es dispararan. El matí encara ha estat fresc o fred al Pirineu amb algunes glaçades, mentre que a la costa han estat molt suaus, a l'entorn dels 12 o 13 ºC. L'ambient al migdia serà ben agradable, amb una calor continguda, sense ser desmesurada, amb valors que es quedaran a tocar dels 30 ºC.

Pel que fa al vent, destaquem la tramuntana, que ha deixat cops de prop de 70 km/h a Portbou de matinada, però que minvarà a partir de mig matí. A partir del migdia, les marinades dominaran clarament a la costa, fins i tot amb algun cop moderat que pot entrar pel sud del país, per les comarques de Tarragona i del sud de Lleida.

El temps serà assolellat en conjunt al País Valencià, amb núvols d'evolució a la tarda a les serralades interiors. A les Balears, cel gairebé serè durant gran part del dia, amb augment de núvols alts pel sud a última hora. Vents de l'est en tot aquest sector del Mediterrani.

Diumenge tindrem un dia similar, però amb més risc de ruixats una mica més intensos a la tarda al Pirineu. Potser la situació començarà a canviar de cara a dimarts, quan una pertorbació situada a prop de Galícia enviarà un sistema frontal cap a casa nostra.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut