Manlleu. Autor: Josep Rifà.
Manlleu. Autor: Josep Rifà.

Cap de setmana d'estiu amb calor de més de 35 ºC i molt de compte amb el sol

Actualitzat
Es confirma la situació de calor, que ve per quedar-se i que s'intensificarà al llarg d'aquesta setmana, amb un cap de setmana que apunta a ser d'estiu.

Ja podeu desar definitivament la màniga llarga, agafar les xancletes i mirar amb optimisme la platja. Ens trobem davant la setmana més càlida des de principis d'any. Durant els propers dies, les temperatures s'aferraran als 30 ºC i les més desbocades arribaran per primera vegada en aquest 2013 als 35 ºC. Els dies més càlids coincidiran amb el proper cap de setmana.

Però compte amb el sol. Enguany no hem tingut un temps de transició entre el temps primaveral i l'estival que permetés al nostre cos adaptar-se al sol i la calor. L'estiu ha arribat de cop i això ens exposa a un proper cap de setmana d'estiu al 100%, on la protecció solar serà bàsica per no prendre mal. Protegiu-vos del sol ara i sempre.

Aquí teniu l'evolució de les temperatures de l'aire a 850 hPa, que serveixen de referència per mesurar la calor que tindrem. Amb la isoterma de 10 ºC sobre Catalunya les temperatures són altes, amb les de 15 ºC fa calor i amb les de 20 ºC fa molta calor. Així doncs, observeu que al llarg de la setmana la calor anirà a més i passarem dels 10 ºC a 850 hPa de dilluns a més de 15 ºC dijous i a 20 de cara al cap de setmana.
Anar al contingut