Cap de setmana de sol, ruixats i calor continguda

Aquest dissabte el dia serà assolellat, però tindrem la visita de dos tipus de núvols a diferent franja horària. Diumenge a la tarda tornaran les tempestes i les tronades a les comarques del Pirineu. La situació del cap de setmana es mantindrà durant bona part de la setmana vinent.

Actualitzat
El temps del cap de setmana tindrà un comportament molt similar als últims dies, amb sol als matins i ruixats a les tardes.

La situació de l'anticicló mare sobre l'oest d'Irlanda regeix i mana sobre el temps que tenim i tindrem a Catalunya. El moviment horari dels seus vents arrossega una mica d'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera cap al Pirineu. Aquesta lleugera entrada de temperatures més fredes a 5.500 metres permet que creixin nuvolades al Pirineu, amb ruixats, i que la calor estigui continguda, sense calorades fortes ni ambient tòrrid.

Dissabte serà el dia en què tindrem més elements en el temps. El dia serà assolellat, però tindrem la visita de dos tipus de núvols a diferent franja horària. Una massa de núvols alts avançarà des del País Valencià i enteranyinarà el cel de les comarques de Tarragona i sud de Barcelona durant el matí. Després es retirarà cap al Mediterrani. Compte amb el sol esmorteït per núvols prims, perquè tindrem una falsa sensació de confort. El sol amb núvols prims produeix les mateixes cremades que si estigués serè. D'altra banda, a partir del migdia creixeran nuvolades al nord del país que obligaran a obrir el paraigua al Pirineu i Prepirineu. Localment, les pluges poden ser d'intensitat forta.
El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per intensitat de pluja.

Les temperatures pujaran, sobretot les màximes, amb els valors més càlids del país una mica per sobre dels 35 ºC a les comarques de Ponent i interior de les Terres de l'Ebre. Serà el dia més càlid del cap de setmana i, a la vegada, dels últims dies.

Diumenge sol, ruixats i menys calor. El temps serà molt assolellat i amb pocs núvols. Només a les comarques del Pirineu caldrà aprofitar el temps més assolellat del matí, perquè a la tarda tornaran les tempestes i les tronades. Els ruixats de tarda del Pirineu seran generalitzats, des de la Vall d'Aran fins al Ripollès o l'Alta Garrotxa. Les temperatures perdran una mica de pistonada, però de calor en farà i molta, amb la ratlla posada als 35 ºC.

La situació del cap de setmana, amb sol, ruixats i temperatures frenades, es mantindrà durant bona part de la setmana que ve.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut