Barcelona

Caos a l'aeroport del Prat en una nova jornada de problemes a Vueling en l'inici de vacances

Davant les oficines de la companyia aèria es mantenen les cues dels passatgers afectats per cancel·lacions i retards

RedaccióActualitzat

Nova jornada de caos a l'aeroport del Prat. La companyia Vueling ha tornat a cancel·lar vols i registra retards de fins a cinc hores en algunes de les seves operacions.

No hi ha una xifra oficial de la quantitat de vols cancel·lats. Ni la companyia ni Aena faciliten aquesta dada, ni tan sols als panells d'informació de l'aeroport, però al llarg del dia s'han cancel·lat almenys vuit vols al Prat i una vintena arreu d'Europa.

Vueling assegura que el motiu de les cancel·lacions i els retards són "operacionals".

Cues al taulell d'informació

Davant el taulell d'informació de la companyia, s'han arribat a acumular un centenar de persones per reclamar i demanar informació sobre alternatives de vol. Les cues s'han mantingut durant tot el dia, amb especial incidència al matí.

Els usuaris afectats es queixen que el servei és un desastre i que ningú dóna informació als passatgers després de fer molta estona de cua.

Retards generalitzats

A més de les cancel·lacions, la majoria de vols de Vueling al Prat acumulen retards superiors als 60 minuts, que han arribat a les tres hores de retard en el cas d'un avió en direcció a Londres o a les més de quatre hores d'endarreriment dels vols a Almeria , Lió i Bucarest.

Un cas extrem és el d'un vol amb destí a Copenhaguen que havia de sortir a les 12.25 i que, de moment, la companyia anuncia que sortirà poc abans de la mitjanit.

 

Vols "tancats" o "no operats"

Segons informa el web de Vueling, a l'aeroport del Prat la companyia ha anul·lat vols de sortida a Alger, París, Londres i Màlaga i un vol d'arribada procedent de Màlaga. Però, en la seva web, Vueling no fa servir el terme "cancel·lació", sinó que marca els vols anul·lats com a "no operats".

 

A la web, la companyia informa els passatgers que la cancel·lació es deu a "motius operacionals", com ja ha passat amb les anul·lacions de dijous passat i divendres.

Divendres, 25 vols cancel·lats a Vueling

Malgrat que la companyia Vueling no ofereix informació del nombre total de vols cancel·lats o que van patir retards en la jornada d'ahir, a la web nord-americana Flightstats es pot veure totes les incidències recollides per companyia aèria o per aeroport de sortida.

En el cas d'ahir, divendres, l'aeroport del Prat va registrar 11 cancel·lacions de vols i 310 sortides amb retard. Va ser el segon aeroport de tot el món en nombre d'incidències. Vueling, amb un total de 25 vols cancel·lats i 406 retards, se situa al capdavant de les companyies més problemàtiques a nivell mundial en la jornada d'ahir.

Els poblemes de Vueling i també la vaga de la companyia de handling Swissport, situen l'aeroport del Prat, al capdavant a la llista de vols cancel·lats i amb retards a Europa.

Una unitat armada dels Mossos d'Esquadra patrulla als voltants de les oficines de Vueling per prevenir disturbis i també hi ha una forta vigilància policial a la zona de facturació de la companyia, on els passatgers també han de fer llargues cues.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut