Canvi de temps amb ruixats, tempestes i caiguda de les temperatures

Retorn a la primavera. Un sistema frontal ens travessarà i ens portarà ruixats, tempestes i un fort descens de les temperatures diürnes. Els xàfecs més intensos cauran al Pirineu, Catalunya central, sud de Girona i comarques de Barcelona. Les temperatures cauran, les màximes perdran més de 10 graus a la meitat nord i les mínimes del dia es registraran a darrera hora.

Actualitzat
De matinada, un sistema frontal escombrarà el Pirineu i cap al migdia ja serà a la costa. El pas del front i el desplaçament de l'anticicló cap a la Bretanya francesa obrirà les portes a una entrada de vent fred de nord que renovarà l'aire de tot el país.

Núvols, ruixats i tempestes. El sistema frontal ens travessarà durant la primera meitat del dia. Els núvols seran abundants, amb ruixats i algunes tempestes de matinada a les comarques de Lleida. Cap al migdia, la inestabilitat més gran es traslladarà cap a la Catalunya central, interior de Girona i comarques de Barcelona, amb tempestes acompanyades de calamarsa. Durant la tarda, les nuvolades i els ruixats es desplaçaran cap a les comarques de Tarragona, i a Ponent i a les comarques de Girona s'obriran grans clarianes.
La cota de neu al Pirineu baixarà dels 2.000 fins als 1.200, si bé al vessant nord caurà fins als 1.000 metres.

Caiguda de les temperatures. La baixada de les temperatures matinals serà continguda, d'entre 1 i 3 graus, i l'ambient encara serà suau. El descens més fort es donarà en alta muntanya al Pirineu, on els valors tornaran a caure per sota dels zero graus. El descens de les màximes us l'expliquem amb més detall a la notícia "Caiguda forta de les temperatures per divendres". La davallada pot superar els 10 graus a la meitat nord del país. Direm adéu als 28 i 30 ºC dels últims dies i ens trobarem amb xifres de poc més de 20 ºC als llocs més càlids.

Arriben ventades. El vent renovarà l'aire de tot el país, de la mà del mestral i de la tramuntana. El mestral bufarà a les Terres de l'Ebre durant tot el dia moderat amb algun cop fort. La tramuntana serà entre moderada i forta a l'Empordà.

I, pel cap de setmana, temps assolellat i recuperació de les temperatures.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut